Κυριακή, Δεκεμβρίου 10, 2017

Ο ανάγωγος της Κυριακής: Μερεμέτ Τσογλάν





Με κάτι μούτρα μέχρι το πάτωμα έφτασε ο Σουλτάνος στην Ελλάδα. Μετά το παλάτι βρέθηκε σε αυτό το στριμόκωλο Μαξίμου, όπου ζήτησε επικαιροποίηση της συνθήκης της Λωζάννης. Πολύ ανάγωγος. Κάτσε ρε μεγάλε, μήπως θέλεις να επικαιροποιήσουμε και την τουρκοκρατία; Να ξαναμπείτε λίγο στην Ελλάδα; Να ξανακάτσετε καμιά 300αριά χρόνια ...και μετά να ξαναφτιάξουμε μια καινούργια συνθήκη; Πολύ τσαμπουκάς το έπαιξε ο Ερντογάν. Μας Ερντογάνιασε, αλλά ευτυχώς αυτή τη φορά φερθήκαμε και εμείς ανάγωγα.

Ρε μάγκα, του είπαμε, σ’ αρέσει εσένα να μπούνε οι παπάδες οι δικοί μας στα τζαμιά και να ψέλνουν τα 12 Ευαγγέλια στη θέση του Ιμάμη; Εσύ πώς πας και ανοίγεις την Αγιά Σοφιά και κάνεις λειτουργίες αλλόδοξες;Χαλάρωσε.

Τη συνθήκη της Λωζάννης τη θυμήθηκε. Τον στρατό που εισέβαλε στην Κύπρο δεν τον θυμήθηκε. Αλλά είπαμε, αυτή τη φορά τόσο ο Τσίπρας,όσο και ο Παυλόπουλος ήταν ανάγωγοι. Ευτυχώς. Δεν ήταν με το σεις και με το σας.


Είχε δώσει και ο Σουλτάνος τη συνέντευξή του πρώτα στον ΣΚΑΪ με τη βοήθεια του Ατζούν Ιλιτζαλί, του τούρκου παραγωγού του Survivor βρε, όπου προσπάθησε να φτιάξει κλίμα και να φέρει την Ελλάδα σε δύσκολη θέση. Παρότι είχε συμφωνηθεί να δώσει συνέντευξη ο Σουλτάνος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το παρέκαμψε για να μπορεί να κάνει και ο ΣΚΑΪ τη δουλειά του που είναι να εξυπηρετεί τα πολιτικά σχέδια του Κυριάκου. Είναι γνωστό ότι ο ΣΚΑΪ Κυριακοφέρνει.
Θέλω να πω ότι πήγαν και πάλι να κάνουν ζημιά, αλλά δεν τους βγήκε.

Η Εμινέ έμεινε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» λόγω αδιαθεσίας. Δεν πήγε στην Ακρόπολη. Άμα θέλουμε την πιστεύουμε.

Στο τέλος τα μάζεψε ο Σουλτάνος, καθώς δεν του βγήκε η μαγκιά. Ο Σουλτάνος που έγινε αρνάκι.
Ένα χαμόγελο πάντως δεν άφησε πίσω του. Οι καλοί γείτονες σκάνε ένα χαμόγελο ο ένας στον άλλον. Δεν ξέρουμε τι είπαν στα λόγια, αλλά τα μούτρα του δεν θέλανε συνεννόηση.

Η ελληνοτουρκική σχέση δεν προχώρησε.
Μερεμέτια μόνο.
Μερεμέτ Τσογλάν.

Υ.Γ.1: Βγήκε μετά η κυράτσα η Γεννηματά, η πολιτική Φιλιππινέζα του Κυριάκου και μίλησε για φιάσκο. Βάλε λίγο ακόμα λακ στο μαλλί που είσαι υπαίτια για τη μισή τρύπα του όζοντος και παράτα μας. Αλλά επειδή ανάγκασαν τον Κυριάκο να τα μαζέψει μετά την ανακοίνωση του State Department, έβαλε τη Φιλιπιννέζα του να μιλήσει για φιάσκο. Αυτή που ακόμα ως τώρα δεν έχει πει λέξη για τα εκατομμύρια χρέη του ΠΑΣΟΚ. Η Κεντροαριστερά του κώλου.

Υ.Γ.2: Εν τω μεταξύ, ο Κυριάκος χάρισε άφθονο γέλιο την εβδομάδα που πέρασε με τη φράση που είπε ότι δεν θα βάλει την Ντόρα στην κυβέρνηση που θα κάνει. Βρε αγόρι μου, πώς να στο πούμε; Δεν βγάζουν οι δημοσκοπήσεις κυβέρνηση. Ο λαός βγάζει. Κάτσε να δούμε αν θα γίνεις εσύ πρωθυπουργός πρώτα και μετά βλέπουμε. Εν πάση περιπτώσει, είναι προφανές ότι ο Κυριάκος φοβάται τον Μπακογιάννη και αργά ή γρήγορα η Νέα Δημοκρατία θα βρεθεί στα χέρια του. Οι δεξιοί ν’ αφήσουν τον Άδωνη να τους φάει τη ΝΔ, κομμάτι δύσκολο.

Γνωστή η ιστορία, πεθαίνει ο πατέρας και γίνονται μαλλιά κουβάρια τα αδέρφια. Τους μάζεψε αμέσως μετά απ’ αυτό που είπε ο Κυριάκος, την Ντόρα και την αδερφή τους την Αλεξάνδρα, να πάνε να κάνουν δενδροφύτευση. Δες τη φωτογραφία. Είναι αυτά κανονικά χαμόγελα; Λες και τους έχεις τραβήξει τα μάγουλα με συρματόσχοινα. Το μίσος στα μάτια της Ντόρας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το επιτηδευμένο χαμόγελο. Είμαστε ακόμα στην αρχή. Θα γίνει της πουτάνας στο Μητσοτακέικο.



Υ.Γ.3: Ήταν ή δεν ήταν χωρισμένοι το 2015 Κυριάκος και Μαρέβα; ΤοΠόθεν Έσχες του αρχηγού, τρομάρα του, της ΝΔ επιβεβαιώνει ότι δεν ήταν σε διάσταση, όπως τα προηγούμενα χρόνια, αφού σε αυτό φιλοξενούνται και τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του. Όχι, βέβαια, όλα, καθώς απουσιάζει η περιβόητη offshore που βρέθηκε στα Paradise Papers, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της δικηγορικής εταιρείας Appleby αποδεικνύουν ότι αυτή έκλεισε στα τέλη Ιανουαρίου 2015. Θα τη ξέχασαν μάλλον…

Κυριάκο αφού όλα είναι νόμιμα και καλά, μάζεψε τα, βρε αγόρι μου, εσύ και εξήγησέ μας χαρτί και καλαμάρι τι λεφτά είναι αυτά. Να μάθουμε και εμείς πώς γίνονται τα λεφτά με ωραίους, κανονικούς τρόπους, έτσι που μόνο η Μαρέβα καταφέρνει. Γελάει ο Παναμάς Κυριάκο.

Υ.Γ.4: Οι σφαίρες του Καμμένου γύρισαν πίσω και έτσι θα μας μείνουν απούλητες. Θα λήξουν στα χέρια μας. Συμφωνία δεν έγινε γιατί οι σφαίρες θα σκότωναν αμάχους και ψάχνουμε τώρα κανά κράτος που έχει πόλεμο και σκοτώνει μόνο μάχιμους. Όταν πουλάς σφαίρες, πουλάς σφαίρες και οι σφαίρες κατά κανόνα πέφτουν σε μάχιμους, πέφτουν και σε άμαχους.Όλα τα άλλα είναι μαλακίες, να έχουμε να λέμε.

Υ.Γ.5: Τώρα που είπα σφαίρες, θυμήθηκα τον Καμμένο που δεν κατάλαβα, να πω την αμαρτία μου, τι δουλειά είχε στην παραλαβή του Έψιλον από τον Ιβάν. Θα του δώσει εκπομπή για τον στρατό ή ήθελε να μας πει ότι να, θα έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δικό τους κανάλι; Δεν το λες και έξυπνο.

Υ.Γ.6: Για «πλιάτσικο» μίλησε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος αναφορικά με τηνπαραχώρηση των τηλεοπτικών αδειών του 1989, επί κυβερνήσεως ΝΔ. «Ήταν πλιάτσικο χωρίς κανένα αντάλλαγμα για το Δημόσιο», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή και όλα τα sites και οι τηλεοπτικοί σταθμοί έπαιξαν τη δήλωσή του πρώτο θέμα. Τι όχι;

Υ.Γ.7: Του Αγίου Νικολάου ήταν την περασμένη Τετάρτη και κάποιοι ευχήθηκαν «χρόνια πολλά» στον… Νίκο Καζαντζάκη στο facebook. Τα μηνύματα στη σελίδα «Νίκος Καζαντζάκης», η οποία απλά τιμά το τεράστιο έργο του Κρητικού συγγραφέα, ήταν τόσα πολλά που οι διαχειριστές της υποχρεώθηκαν να ενημερώσουν το κοινό τους πως ο Νίκος Καζαντζάκης έχει αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο εδώ και 60 χρόνια.

Υ.Γ.8: Βγήκε στα κάγκελα όλη η φιλελεύθερη διανόηση για να κράξει την Μποφίλιου. Έχουν δώσει εντολή να μη μιλάει κανείς διανοούμενος, κανένας άνθρωπος της τέχνης, κανένας προοδευτικός άνθρωπος. Να υπενθυμίσω ότι οι ναζί πριν από τους Εβραίους και όλους τους υπόλοιπους, τους πρώτους που καθάρισαν ήταν οι διανοούμενοι. Ο ναζισμός που έχει σκορπίσει ο Άδωνις και η χουντοπαρέα του στο καθαρά ακροδεξιό κόμμα του Κυριάκου ακολουθούν την ίδια ναζιστική γραμμή, χρησιμοποιώντας πολλά καθικοτόμαρα της δημοσιογραφίας. Από τότε που οι Γερμανοί δια των υπηρεσιών τους δίνουν μαύρες λίστες ποιους δεν γουστάρουν στη χώρα και ποιοι τους αντιμιλούν, έχει πέσει εντολή άγρια. Έχετε δει να διαφωνούν με τη γνώμη κανενός δημοσιογράφου; Πώς γίνεται όλοι οι δημοσιογράφοι να έχουν σωστές απόψεις και όλοι οι διανοούμενοι της χώρας λάθος; Είναι σαφέστατη εντολή και είναι καιρός ν’ αντιδράσει ο πνευματικός κόσμος που φοβισμένος παρακολουθεί τα χουντοκατασκευάσματα τύπου Άδωνη να συναγελάζονται με τους τάχα μου δημοκρατικούς. Και για να το πω και ανάγωγα, να πάνε να γαμηθούν.

Δικαίωμα της Μποφίλιου να πει αυτό που σκέφτεται και υποχρέωση της ηλεκτρονικής δίωξης να μαζέψει τις ηλεκτρονικές συμμορίες από το διαδίκτυο και να μην αφήνει τον κάθε πολίτη έρμαιο των πληρωμένων της δημοσιογραφίας. Άιντε και στο διάολο που θα βγαίνει ο Τατσόπουλος που νομίζει ότι είναι η επιτομή της εξυπνάδας, ο εγγράμματος βλαξ να λέει την Μποφίλιου χαζοβιόλα. Κάνε καμιά κωλοτούμπα και γλύψε ρε Τατσόπουλε. Δες στα μούτρα σου στον καθρέπτη.

Y.Γ.9: Μπορεί δίπλα του να έσκαγαν μολότοφ, αλλά ο ΜΑΤατζής της φωτογραφίας (του εξαιρετικού και βραβευμένου φωτογράφου Άρη Μεσσήνη) κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια μετά την πορεία προς τιμήν του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αποφάσισε κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες να ξεδιπλώσει τα… κρυφά του ταλέντα.

Πόζαρε με νάζι, μπρίο και τσαχπινιά, με φόντο τους καπνούς και τις φωτιές της διαμαρτυρίας και με… θύμα την αισθητική μας ξεπέρασε ακόμη και τα μοντέλα της Victoria Secret.



Υ.Γ.10: Ο πρώην πρόεδρος της γαλακτοκομικής σχολής Ιωαννίνων έκανε μήνυση στον πατέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη γιατί κατά τη διάρκεια του Εφετείου, λέει, τον έβρισε. Νομικά έχει ο καθένας το δικαίωμα να κάνει όποια αγωγή θέλει, αλλά ρε μεγάλε δολοφόνησαν το παιδί του στη Σχολή σου και ήξερες τι γινόταν. Τι ήθελες να σου χαμογελάει;

Υπάρχουν κάτι άνθρωποι που μπορούν να σε βγάλουν από τα ρούχα σου στην κυριολεξία. Εγώ μπορώ να του κάνω μια αγωγή που μου σηκώνει τα νεύρα όρθια αυτή του η πράξη; Υπάρχει ένας τρόπος νόμιμος όταν σε φτύνει ένας με τον ίδιο τρόπο σαν κοινωνία κάτι να μπορείς να κάνεις; Να μην φέρεσαι ανάγωγα, δεν λέω, αλλά με αγωγή…

Υ.Γ.11: Επειδή όπως είναι η κατάσταση, ούτε κέφι υπάρχει, ούτε λεφτά για Χριστούγεννα, νομίζω ότι το μόνο που μας απομένει είναι να κάνουμε Χριστούγεννα στα φρύδια μας! Είναι και ωραία φράση. Πού θα κάνεις Χριστούγεννα;;; Στα φρύδια μου!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου