Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2017

ΕΙΝΑΙ...<ΤΥΦΛΗ> Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ;




Είναι να απορεί κανείς. Σαφώς και η Δικαιοσύνη θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη. Έτσι μόνον, ως βασική δύναμη εξουσίας θα προστατεύει τους θεσμούς και τους πολίτες αυτής της χώρας, με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους.

Η επίθεση της κυβέρνησης στην Δικαιοσύνη προκαλεί ερωτηματικά. Ναι προκαλεί. Γι' αυτό και οι ψαγμένοι και όχι οι πολίτες που τρώνε αμάσητα, όσα τους σερβίρουν... τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, θα πρέπει να αρχίσουν να ερευνούν. Είναι σωστό η κυβέρνηση, η οποιαδήποτε κυβέρνηση, να ρίχνει τις βολές της εναντίον της Δικαιοσύνης;

Αυτό είναι το πρώτο ερώτημα, που κάθε καλοπροαίρετος, με ελάχιστη...λογική πολίτης, πρέπει να κάνει στον εαυτό του. Κι αφού διαβάσει την επιχειρηματολογία, όλων των πλευρών, κράτους, πολιτείας και Δικαιοσύνης, να αποφασίσει.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί υποχρεούνται να υποβάλλουν δηλώσεις “πόθεν έσχες”. Πράγματι και είναι λογικό αυτό, δεν το αμφισβητεί κανείς, ούτε οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης.

Πάμε τώρα σε μία δεύτερη παραδοχή , αποδεκτή και από τον χώρο των Δικαστικών λειτουργών. <Οι δηλώσεις “πόθεν έσχες” των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, πρέπει να ελέγχονται από όργανο που αποτελείται κατά πλειοψηφία από δικαστικούς λειτουργούς και όχι από υπαλλήλους, που υπάγονται στον εκάστοτε υπουργό, ώστε να διασφαλίζεται η δικαστική ανεξαρτησία>.Λογικό; Όχι ασφαλώς.

Πριν βιαστούμε ας διαβάσουμε παρακάτω...


Σαφώς και δεν πρέπει να ελέγχεται το πόθεν έσχες των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, από υπαλλήλους που υπάγονται στον εκάστοτε υπουργό, ώστε να διασφαλίζεται η δικαστική ανεξαρτησία. Λογικό πέρα για πέρα, αφού ο εκάστοτε υπουργός, λειτουργός μιας κυβέρνησης που έχει εκλεγεί από τον ελληνικό λαό,  έχει την δυνατότητα να ποδηγετεί και να εκβιάζει την Δικαιοσύνη. Με αυτό το σκεπτικό οι λειτουργοί της Θέμιδος, αντιδρούν και δικαίως.

Ωστόσο οι δικαστικοί λειτουργοί, είναι τουλάχιστον ακραία παράλογο και εκβιαστικό να ελέγχονται από όργανο, που αποτελείται κατά πλειοψηφια από Δικαστικούς. Γιατί όπως κοινά παραδεκτό, είναι ότι μπορεί ένας λειτουργός της κυβέρνησης, που έχει εκλεγεί από τον ελληνικό λαό, να λειτουργεί εκβιαστικά στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, έτσι κατά την κοινή λογική, μπορεί κι ένας Δικαστικός λειτουργός, να στηρίζει την...επαγγελματική του οικογένεια, εάν έχει την πλειοψηφια ενός οργάνου, που λειτουργεί κατά το κοινώς λεγόμενο με βάση το <Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει>

Αυτή είναι η λογική συνάρτηση των πραγμάτων και δεν αμφισβητείται από κανέναν που έχει κοινό νου.

Ελα όμως που αμφισβητείται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Κι εντάξει για τα άλλα κόμματα, που επιχειρούν να βρεθούν στον αφρό της δημοσιότητας, αφού τα έρμα εκπροσωπούν ελάχιστο ποσοστό του ελληνικού λαού. Αλλά η Νέα Δημοκρατια, του κ. Μητσοτάκη ,<στραβομάρα > έχει;

Είναι δυνατόν να θέλει τα πόθεν έσχες των δικαστών, να κρίνονται από δικαστές; Δηλαδή με απλά λόγια να δώσουμε την κρίση των πόθεν έσχες των δημοσιογράφων στην Ένωση Συντακτών, των δημοσίων υπαλλήλων στην ΓΣΕΕ και πάει λέγοντας.

Τέτοια τύφλα; Οι λειτουργοί της Θέμιδος, να καθίσουν σ' ένα τραπέζι,  αντί να ρίχνουν πίσω τις βολές στην κυβέρνηση και να συζητήσουν με τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης, ποιο σώμα θα μπορούσε να εξετάζει και να ελέγχει τα πόθεν έσχες των Δικαστικών. Να δημιουργηθεί ένα σώμα ανεξάρτητο, που φυσικά να μην έχουν οι Δικαστικοί την πλειοψηφία. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση, δεν γίνεται πιστευτή από τους υποψιασμένους λογικούς πολίτες, όχι όσους ζουν με τις βολές των μίντια, η αντικειμενικότητά τους. «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια» ..κλπ κλπ.

Είναι όμως τόσο αστεία η υποκρισία της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου που βγάζει μάτι. Είναι τόσο αφελείς να πιστεύουν ότι ο λαός δεν βλέπει; Δεν είναι...τυφλός....-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου