Σάββατο, Δεκεμβρίου 02, 2017

Τι ακολουθεί μετά το Πολιτικό Συμβούλιο...




Πρόσω ολοταχώς για τα επόμενα βήματα στον δρόμο προς το Ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής τον Μάρτιο, βάζουν στην...
Χαριλάου Τρικούπη μετά και από την ανακοίνωση της σύνθεσης του Πολιτικού Συμβουλίου χθες.

Στο πολιτικό αυτό όργανο θα μετέχουν υπό την ηγεσία της Φώφης Γεννηματά, οι κ.κ. Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Παπανδρέου, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Καμίνης, ενώ τη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν μέλη των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία που δεν εκπροσωπούνται σε αυτό. Το προηγούμενο διάστημα άλλωστε, η Φώφη Γεννηματά έδειξε την πρόθεση να συμπεριλάβει στο όργανο τον Γιάννη Τούντα ή τον Παναγιώτη Ιωακειμίδη, με άλλους εμπλεκόμενους στο εγχείρημα όμως, να βάζουν βέτο, ενώ εκτός οργάνου έμεινε και ο Γιάννης Ραγκούσης. Πρόταση, αντίθετα, φέρεται να έγινε στον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας Νίκο Αλιβιζάτο, που δεν έδειξε όμως να ενδιαφέρεται για ένα τέτοιο πόστο.

Τώρα, τα βλέμματα όλων στρέφονται στην σύνθεση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΟΕΣ), η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες εβδομάδες και πάντως πριν από τα Χριστούγεννα, με στόχο να συνεδριάσει για πρώτη φορά σε πανηγυρικό κλίμα αμέσως μετά από τις Γιορτές.

Στο μεταξύ, σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον Νίκο Ανδρουλάκη, με τις δύο πλευρές πάντως να στέλνουν σαφή μηνύματα εκατέρωθεν. Για μία μεγάλη πλην όμως τελευταία ευκαιρία που έχει η παράταξη και ο χώρος και η οποία ενδιαφέρει όλους όσοι στηρίζουν την προσπάθεια σε κάθε γωνιά και κάθε γενιά της χώρας, μίλησε η Φώφη Γεννηματά. «Ρόλος υπάρχει για όλους, αρκεί να συνειδητοποιούν ότι πρέπει να προχωρήσουμε όλοι συντεταγμένα και χωρίς παραφωνίες», είπε με νόημα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του υπό συγκρότηση φορέα.

Συνεργάτες του ευρωβουλευτή, από την άλλη, μιλούσαν λίγο μετά τη συνάντηση για ‘κοινές αγωνίες και κοινούς στόχους’ που τους ενώνουν, αλλά και για μία τεράστια πρόκληση που έχουν μπροστά τους μετά τη μαζική συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων προοδευτικών πολιτών στη διαδικασία της 12ης και 19ης Νοεμβρίου. «Πρέπει να φτιάξουμε ένα ριζοσπαστικό και προοδευτικό πρόγραμμα που θα δίνει απαντήσεις σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας», έλεγαν, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη η παράταξη να έχει ισχυρή πολιτική αυτονομία, θεσμική λειτουργία και διαφάνεια, «με συλλογικότητα και εσωτερική δημοκρατία, αφήνοντας τα λάθη στο παρελθόν»…

real.gr

Αναρτήθηκε από nonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου