Παρασκευή, Δεκεμβρίου 15, 2017

Χιλιάδες συνταξιούχοι διαδήλωσαν μπροστά στη Βουλή για τις νέες περικοπές




Οργανώσεις απ' όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα - Επιστρατεύθηκαν πάνω από 70 πούλμαν - Σχεδόν 7.000 άτομα στη διαδήλωση - Ένας Γολγοθάς η καθημερινότητά μας, δήλωσαν

Το δικαίωμα στη ζωή διεκδίκησαν χιλιάδες συνταξιούχοι οι οποίοι βρέθηκαν στο Σύνταγμα στην μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση. Το κέντρο της Αθήνας είναι κλειστό, ενώ στους γύρω δρόμους επικρατεί κυκλοφοριακό χάος. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στη διαδήλωση... μετείχαν σχεδόν 7.000 συνταξιούχοι. Η συγκέντρωση στο Σύνταγμα ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 7:30 το απόγευμα, ενώ σταδιακά αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στους δρόμους του κέντρου.


Περισσότερα από 70 πούλμαν γεμάτα συνταξιούχους από όλη την Ελλάδα έφτασαν στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν στην μεγάλη πανσυνταξιουχικη συγκέντρωση ενάντια στα νέα μέτρα που θα συρρικνώσουν κι άλλο τις συντάξεις.



Οι Πανσυνταξιουχικές οργανώσεις διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα «φωτιά», τα οποία μόλις θα εφαρμοστούν, οι συνταξιούχοι θα δουν ακόμα μια μείωση στην ήδη πενιχρή σύνταξη τους.



Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των συνταξιούχων ζητούν να μην εφαρμοστεί τίποτα από τα νέα μέτρα, παρόλο που είναι μνημονιακές δεσμεύσεις, αλλά ταυτόχρονα να καταργηθούν και τα παλιά μέτρα, επαναφέροντας τις συντάξεις στο αρχικό τους στάδιο.

Από την άλλη πλευρά η προοπτική μείωσης των επικουρικών συντάξεων είναι σχεδόν δεδομένη, αφού οι πρόσφατες εγκύκλιοι από το υπουργείο Εργασίας ενεργοποίησαν μόνιμο μηχανισμό συνεχούς μείωσης αυτών, με τον υπολογισμό των νέων συντάξεων να είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τους οικονομικούς δείκτες και πιο συγκεκριμένα με την ύφεση ή αντίστοιχα την ανάπτυξη, την ανεργία, τους μισθούς αλλά και τη γήρανση του πληθυσμού.

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας, οι συνταξιούχοι μαγείρεψαν και μοίρασαν φασολάδα και ακολούθως άρχισαν να μπαίνουν στα πούλμαν για το ταξίδι της επιστροφής στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.












Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των συνταξιούχων έως το 2022 καταφτάνουν νέα μέτρα ύψους 10 δισ. ευρώ με τις περικοπές των συντάξεων παρόλο που οι συνταξιούχοι, απώλεσαν 50 δισ. ευρώ, κατά την περίοδο 2010-2016. Με τον επανυπολογισμό των συντάξεων θα καταβάλλονται οι επικουρικές που θα περιορίζονται ακόμα και στα 30 ευρώ ενώ η μέση επικουρική σύνταξη για όσους έχουν καταθέσει αιτήσεις συνταξιοδότησης από την 1η Ιανουαρίου του 2015 και μετά, υπολογίζεται σε 157 ευρώ.







Δείτε βίντεο: Τι λένε οι συνταξιούχοι για τις νέες περικοπές στις συντάξεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου