Κυριακή, Δεκεμβρίου 10, 2017

Μητσοτάκης: Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για την τραγωδία στη Μάνδρα - Δεν υπάρχει άλλοθι για τα έργα που δεν έγιναν




Ομιλία στο Περιστέρι (BINTEO)

Δεσμεύθηκε ότι «τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα της Μάνδρας θα ολοκληρωθούν το συντομότερο. Και αν δεν γίνουν με αυτή την κυβέρνηση, θα γίνουν με την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας...


Οι αναφορές στην τραγωδία της Μάνδρας.... με τους 23 νεκρούς από τις πλημμύρες της 15ης Νοεμβρίου ξεχώρισαν από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε προσυνεδριακή ημερίδα για το περιβάλλον, τις φυσικές καταστροφές και την πολιτική προστασία στο Περιστέρι το μεσημέρι της Κυριακής.


«Η περίπτωση της καταστροφής της Μάνδρας είναι παράδειγμα του τι δεν πρέπει να κάνουμε» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζοντας ότι «αδίκως χάθηκαν τόσες ζωές».

«Ρέματα που οδηγούσαν μέσα στην πόλη, βουνά που είχαν αποψιλωθεί, αναποτελεσματικός μηχανισμός πολιτικής προστασίας για να ειδοποιηθούν οι πολίτες» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Γιατί δεν έγίναν τα αντιπλημμυρικά έργα; Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και πρέπει να αναζητηθούν. Δεν υπάρχει άλλοθι που δεν έγινε αυτό το έργο επειδή υπάρχει ένα ζήτημα αρμοδιοτήτων που δόθηκαν στις περιφέρειες» πρόσθεσε.

Όπως τόνισε «δεν χρειαζόταν να είναι κάποιος ειδικός για να γνωρίζει ότι τα νερά θα κατέβαιναν από τον δρόμο. Διότι ο δρόμος ήταν το ρέμα. Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να προειδοποιήσει την τροχαία ώστε να τον κλείσει».

Δεσμεύθηκε, μάλιστα, ότι «τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα της Μάνδρας θα ολοκληρωθούν το συντομότερο. Και αν δεν γίνουν με αυτή την κυβέρνηση, θα γίνουν με την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Είναι το ελάχιστο το οποίο οφείλουμε στους κατοίκους της».

Υπενθύμισε, ακόμη, ότι η ΝΔ είχε δρομολογήσει ένα πλαίσιο για τα αυθαίρετα εξαιρώντας όσα είναι μέσα σε ρέματα κ.α. αλλά αυτό ξηλώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε στην εξουσία ως «περιβαλλοντικά ευαίσθητος».

«Είμαστε ασυγχώρητοι αν δεν παίρνουμε τα μέτρα μας για τις φωτιές, τους σεισμούς και τις πλημμύρες, τα τρία φαινόμενα που απειλούν την Ελλάδα» είπε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας, τέλος, ότι «καμία οργανωμένη πολιτεία δεν μπορεί να παραγνωρίζει τους μεγάλους μακροπρόθεσμους κινδύνους. Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αποτελεί αμυντική πολιτική για την χώρα. Διότι συνιστά τον μεγαλύτερο μακροπρόθεσμο κίνδυνο για τον τόπο μας».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου