Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2017

Πώς επέλεξε η Γεννηματά τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου -Ολο το παρασκήνιο



ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΣΧΈΣΕΙΣ


Η απόφαση της Φώφης Γεννηματά ήταν να δημιουργήσει ένα «σφικτό» επιτελικό ηγετικό σχήμα μέχρι το Συνέδριο, προκειμένου να μην υπάρχουν παραφωνίες...

Την επτάδα του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου συναπαρτίζουν η ίδια η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά και οι Ανδρουλάκης, Θεοδωράκης, Καμίνης, Θεοχαρόπουλος, Γ. Παπανδρέου.



Σύμφωνα με στενούς της συνεργάτες, η Φώφη Γεννηματά, επέλεξε τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου με συγκεκριμένες παραμέτρους: Τους αρχηγούς των κομμάτων που συνεργάζονται με τον νέο φορέα (Θεοδωράκης-Ποτάμι, Παπανδρέου-ΚΙΔΗΣΟ, Θεοχαρόπουλος-ΔΗΜΑΡ) και φυσικά τον δεύτερο σε ψήφους ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη και τον τρίτο σε ψήφους δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, αφού δεν μπορούσε να αγνοήσει την βούληση των πολιτών που προσήλθαν στις κάλπες.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με τον Απόστολο Πόντα και τον Γιώργο Γάτσιο με τους οποίους συζήτησε σε κλίμα «αμοιβαίας κατανόησης».

Η απόφαση Γεννηματά έγινε δεκτή με ανάμικτα συναισθήματα. Κάποιοι, όπως οι Κινήσεις Πολιτών εξέφρασαν δυσθυμία για το γεγονός ότι δεν μετέχουν στο νέο σχήμα ώστε να αποτυπώνεται μεγαλύτερος πλουραλισμός. Στελέχη της Χ. Τρικούπη αντέτειναν πως «αν έμπαινε και έβδομος το σχήμα θα έπρεπε να απλώσει πολύ, να μπουν και άλλοι και να φτάσουμε σε 12μελές σχήμα». Προσέθεταν δε πως έτσι κι αλλιώς το Συνέδριο που θα εκλέξει τα νέα όργανα – το οποίο τοποθετείται τον Μάρτιο – θα έχει την δυνατότητα να επιλέξει ένα πιο διευρυμένο σχήμα.



Πηγή: Πώς επέλεξε η Γεννηματά τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου -Ολο το παρασκήνιο | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου