Τρίτη, Νοεμβρίου 14, 2017

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΚΕΛΕΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΟΠΑΣΟΚ ΕΣΒΗΣΕ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΩΣ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΥΒΟΥΝ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ




Είναι να γελά κανείς, αλλά και να προβληματίζεται, με την ευκολία που τα διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης, ταΐζουν σανό, τους πολίτες, χωρίς σεβασμό και κυρίως εντελώς προκλητικά, λες και αυτά υπηρετούν την αλήθεια.

Η λεγομένη κεντροαριστερά δεν υφίσταται, ως κραταιά πολιτική δύναμη. Τα αποτελέσματα.... αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Μία <νέα>πολιτική δύναμη, που επιδίωξε να ξεφύγει από το νοσηρό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, δεν έπεισε και αντιμετωπίσθηκε απλώς ως ΠΑΣΟΚ... με άλλο τίτλο και ..ΑΦΜ.

Στις εσωκομματικές εκλογές, της δήθεν κεντροαριστεράς συμμετείχαν ένας αποτυχημένος δήμαρχος, ένας αποτυχημένος αρχηγός κόμματος και μια σειρά στελεχών, που θεωρούν ότι εκπροσωπούν, κάτι συγκεκριμένο ή αόριστο, δεν έχει σημασία...

Στις εκλογές λοιπόν αυτές, ψήφισαν σαράντα χιλιάδες λιγότεροι άνθρωποι, από όλες τις εσωκομματικές εκλογικές αναμετρήσεις, που έχουν μέχρι σήμερα πραγματοποιηθεί στο ΠΑΣΟΚ.

Καθόλου αισιόδοξο μήνυμα, όπως ο οποιοσδήποτε καλοπροαίρετος παρατηρητής, μπορεί να συμπεράνει.

Αλλά τα διαπλεκόμενα, δεν είναι καλοπροαίρετα.
Ταΐζουν κουτόχορτο τον λαό και έχουν την αίσθηση ότι τους πιστεύει. Εάν σας πίστευε έρμοι, θα είχαν αυτήν την απήχηση οι εσωκομματικές εκλογές των σκελετών από την ντουλάπα; Kαι μάλιστα μετά από έναν ορυμαγδό προπαγάνδας;

O μόνος που το είδε ως ανάσα στην Δημοκρατία (δράκουλας η Δημοκρατία, ταΐζεται φαίνεται από σκελετούς) ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και φυσικά είχε τους λόγους του.

Σε μία εκλογική κωμική διαδικασία, όπου έλαβαν μέρος ακόμα και οι κύριοι Ψωμιάδης και Μάνος -τι άλλο θα δούμε- απλώς είχαμε τα εξής αποτελέσματα;

Με την προβολή, δυσανάλογη του αποτελέσματος και της μέχρι σήμερα πολιτικής παρουσίας τους, εξευτελίστηκαν παντελώς ο δήμαρχος Αθηναίων και έρμος ο Θεοδωράκης, που θα του φύγουν, όλοι και θα διαλυθεί και το κόμμα του.

Αυτό ήταν το πρώτο αποτέλεσμα συμπέρασμα, λογικό πέρα για πέρα.

Το δεύτερο συμπέρασμα, είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει πως δεν θα μπορέσει την αυτοδυναμία -εδώ ορισμένοι, συζητούν εάν θα βγει και πρώτος, με τις...ευφυείς ιδέες που έχει- γι' αυτό και επιδιώκει, δεκανίκια στο νεοπασόκ.

Τώρα, κατά πόσο θεωρεί ότι μια αποδεδειγμένα αποτυχημένη συνταγή -για ηθικά ιδεολογικά εμπόδια, δεν συζητούμε, τα έχει καταρρίψει ο Κυριάκος, προ πολλού-Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, μπορεί να τον απομακρύνει, αντί να τον φέρει στην εξουσία, αυτό μόνον ο ίδιος το γνωρίζει.
Δηλαδή, μας υπενθυμίζει συνέχεια ο Κυριάκος, ότι η σύμπραξη ΠΑΣΟΚ-Νέας Δημοκρατίας, σε κυβερνητικό επίπεδο, που διέλυσε το ΠΑΣΟΚ και έφερε στην Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, σιβηρικά νούμερα, τα μικρότερα που είχε ποτέ, ήταν μια επιτυχημένη συνταγή.

Και δεν ανατρέχει στις αναλύσεις που απέδειξαν με μαθηματική ακρίβεια, ότι δεν ήταν το μνημόνιο μόνον που τους διέλυσε, αλλά και το γεγονός πως μια μεγάλη κατηγορία νεοδημοκρατών δεν ψήφισαν τον Αντωνάκη και μια άλλη εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ. Προφανέστατα, δεν κατανοεί ούτε τα απλά μαθηματικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το τρίτο συμπέρασμα, είναι πως κάθε άλλο παρά έχασε ο Σύριζα, με την ψευτοαριστερή υποκουλτούρα του.
Γιατί κι αυτό επιχειρούν τα διαπλεκόμενα να περάσουν...
Όσοι ψήφισαν στην πρώτη Κυριακή, είναι σίγουρο ότι δεν θα ψηφίσουν την δεύτερη.
Αυτό σημαίνει, ότι οι προσωπικές ψήφοι των απογοητευμένων Καμίνη, Θεοδωράκη και λοιπών συγγενών, δεν είναι απαραίτητο να πάνε στο συνονθύλευμα της κεντροαριστεράς, για να κάνει κυβέρνηση ο Κυριάκος με την Φώφη και τον Γιωργάκη Παπανδρέου.
Δεν μπορεί να ερμηνευθεί κατά πώς συμφέρει τα σχέδια του Κυριάκου, η ψήφος των εναπομεινάντων ψηφοφόρων, των σκελετών από την ντουλάπα της ιστορίας.
Με απλά λόγια, είναι ζήτημα εάν θα πάνε να ψηφίσουν οι 220.000 την κεντροαριστερά στις εκλογές.
Και τούτο διότι, είναι πολύ προσωπική και δεσμευτική η ψήφος για την επιλογή αρχηγού.
Εάν άλλος είναι απ' αυτόν που θέλουν δεν υφίστανται πλέον στο νέο τερατούργημα της μετά ΠΑΣΟΚεποχής συσπείρωση ψηφοφόρων. Απλή ερμηνεία, που ακόμα και οι αναλυτές του... Κυριάκου γνωρίζουν.

Το τέταρτο συμπέρασμα, είναι ότι οι σκελετοί, αν και λίγοι και χωρίς δυναμική, παρά μόνον την δυναμική της μελλοντικής σύμπραξης με τον Κυριάκο, ξύπνησαν άγρια ένστικτα...

Τι θα λέγατε λοιπόν για ένα κόμμα κεντροδεξιό, που δεν θα πιστεύει στον Κυριάκο και που θα μπει όμως στην βουλή, από τους απογοητευμένους της Νέας Δημοκρατίας;

Πόσο εύκολο θα είναι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εάν φθάσει έως τις εκλογές, να συμπράξει την επόμενη με την κεντροαριστερά της Φώφης, του Βενιζέλου, του Παπανδρέου, του Σημίτη, αλλά όχι με την νέα πολιτική δύναμη;

Θεωρητικά θα μας πείτε, όλα αυτά, αλλά υπαρκτά. Με βάση μάλιστα μία τελευταία μέτρηση της κοινής γνώμης, πολύ κοντά στην πραγματικότητα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου