Κυριακή, Νοεμβρίου 19, 2017

Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ




Συνήθως εκείνοι που στερούνται γενικώς αισθητικής...δεν διαθέτουν και πολιτικό πολιτισμό.
Ακούγεται λίγο ρατσιστικό, αλλά δίχως καμμία σνομπίστικη διάθεση, έτσι ακριβώς είναι.
Ο κος Άδωνις Γεωργιάδης, δεν διαθέτει καμμία αισθητική.
Ωρυόμενος στα τηλεοπτικά κανάλια, αποτελεί τον καλύτερο κράχτη, για τα πρωινάδικα, ώστε να κερδίζουν τηλεθέαση, αντιπαρατίθεται ....με οτιδήποτε θα μπορούσε κατά την άποψή του, να του δώσει πολιτικούς πόντους στο φιλοθεάμον κοινό και γενικώς, είναι το είδος του πολιτικού, που ζει τρέφεται και τρέφει, από μίσος και αντιπαράθεση, με τους πολιτικούς του αντιπάλους.
Κατά καιρούς, έχει δίκιο, αλλά το χάνει με τον τρόπο, που ωρυόμενος ίδιος και όμοιος με καρτούν της δεκαετίας του εβδομήντα, επιχειρεί να το κερδίσει.
Φαντάζει εντελώς εξωπραγματικό, για οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, να βρίσκεται σε πριβέ τηλεοπτική εκπομπή ένας αντιπρόεδρος κόμματος και να επιχειρεί να πείσει, ότι τα έργα των αρχαίων προγόνων μας, βρίσκουν την καλύτερη εκπροσώπησή τους, μέσα από τις εκδόσεις που διαφημίζει.
Με τέτοιο τρόπο δε τα παρουσιάζει, ώστε έντρομες γηραιές κυρίες και άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, τρέχουν φοβισμένοι στα τηλέφωνά τους, να κλείσουν γρήγορα την αγορά των βιβλίων, μην τυχόν και τσαντιστεί και τους τα φέρει στο...κεφάλι...
Όσο για την πώληση των απίθανων αυτών γιλέκων, που σε μεταλλάσσουν σχεδόν σε σύγχρονο σούπερμαν, τι να πει κανείς;
Κατανόησε και ο ίδιος την αυτογελοιοποίησή του και το σταμάτησε.
Μακάρι να σταματήσει γενικώς τις ...πωλήσεις, καθώς το επόμενο βήμα, θα ήταν να μας διαφημίζει πιεστικά, παπούτσια, σώβρακα και κάλτσες, τα οποία με την φόρα που παίρνει, όταν θέλει να μας πείσει για κάτι, μπορεί να ήθελε και να τα φορέσει οn camera.
Eίναι σίγουρο πάντως και τον συμπονούμε, ότι μετά την απόφασή του για λήξη των διαφημιστικών ειδών, που αυξάνονταν με γεωμετρική πρόοδο, θα μειωθεί και η δύναμή του, ως αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Θα πουλά.. μόνον ιδέες.
Να'ταν όμως μόνον ο Άδωνις σε αυτήν την κατηγορία.
Εκείνος ο Καραμέρος, με το φωσφοριζέ κίτρινο μπουφανάκι του, ήταν απίθανος.
Είναι ο μοναδικός που θα την γλίτωνε, από το ισοπεδωτικό ύφος του Άδωνι και δεν θα τον κτυπούσε... ως νταλίκα στην εθνική οδό.
Την άλλη φορά ας φορέσει κι ένα κράνος πυροσβέστη, μια χαρά θα είναι..


Στην ίδια κατηγορία, ανήκουν καμμιά δεκαριά πολιτικοί, όλων των πολιτικών παρατάξεων. Είναι το κερασάκι στην τούρτα, μιας γραφικής πολιτικής περιόδου. Που διαθέτει μεν γέλιο και καλαμπούρι, αλλά στερείται χιούμορ, αισθητικής και πολιτικού πολιτισμού.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου