Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 18, 2017

Οι κεντρώοι άλλαξαν κανάλι, οι δεξιοί το ξανασκέφτονται...

Ο Άλμπερτ Ο. Χίρσμαν στο βιβλίο του με τίτλο «Η αντιδραστική ρητορική» παραθέτοντας ένα προς...
ένα τα επιχειρήματα όσων αντιδραστικών επιχείρησαν να ανατρέψουν το πνεύμα του Διαφωτισμού και της Γαλλική Επανάστασης σημειώνει ως μία εκ των βασικών αντιδραστικών θέσεων αυτή της ματαιότητας – που υποστηρίζει πως καμιά προσπάθεια αλλαγής της κοινωνίας δεν επηρεάζει έστω και ελάχιστα το status quo. Σε αυτό το άκρως αντιδραστικό πλαίσιο σκέψης κατατάσσεται και η πολιτική τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, «δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση». Βαθιά προσηλωμένος στον νεοφιλελεύθερο μισανθρωπισμό που θέλει την φτώχεια και τις ταξικές διακρίσεις ως αποτελέσματα φυσικών νόμων και όχι ως αποτελέσματα πολιτικών και οικονομικών επιλογών που μπορούν να ανατραπούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλλον φόβισε παρά άγγιξε χθες το κεντρώο ακροατήριο που από θέση παρατηρητή παρακολούθησε χθες την συνέντευξη του αρχηγού της ΝΔ με την ίδια κριτική θέση που άκουσε προ εβδομάδος και τον Πρωθυπουργό.

Το νεοφιλελεύθερο κρεσέντο του Κυριάκου Μητσοτάκη που με ανησυχία παρακολούθησε ο μέσος πολίτης που κινείται ακόμη στον μεσαίο χώρο είχε κάποια περίεργα χτυπήματα:

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα είναι ιδιωτικές εταιρείες

Οι αδειοδοτήσεις των επενδυτικών σχεδίων, όταν αργεί η έγκριση τους θα υπογράφονται από τον υφυπουργό

Κανείς δεν κατάλαβε ποιους ελεγκτικούς μηχανισμούς θέλει να ιδιωτικοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μήπως το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας που τον τελευταίο χρόνο έχουν καταγράψει ρεκόρ ελέγχων σε όλη την Ελλάδα μοιράζοντας χιλιάδες πρόστιμα από τράπεζες και πολυκαταστήματα μέχρι ξενοδοχεία και νυχτερινά κέντρα, προστατεύοντας παράλληλα τον κόσμο της εργασίας από την ζούγκλα των τελευταίων ετών. Κανείς επίσης δεν κατάλαβε αυτή την εν λευκώ παντοδυναμία κάποιων υφυπουργών στο να ανάβουν το πράσινο φως σε επιχειρηματίες που με την απαραίτητη «μίζα» θα μπορούν να ξεπερνούν τυχόν θεσμικά, περιβαλλοντικά ή άλλου είδους εμπόδια. Όπως επίσης κανείς δεν κατάλαβε ως δείγμα δημοκρατικές διεξόδου από την κρίση όσα ο αρχηγός της ΝΔ παρέθεσε με αρκετή δόση από απολύσεις, διάλυση του κοινωνικού κράτους, ιδιωτικοποίηση Υγείας, Παιδείας, ξεχαρβάλωμα εργασιακών σχέσεων, μειώσεων μισθών και συντάξεων, επικράτηση του καζινοκαπιταλισμού, και όλα αυτά έχοντας στο πλευρό του πολιτικούς προερχόμενους από την Ακροδεξιά που δεν χωράνε με τίποτα στο κοστούμι του κεντροδεξιού.

Όσον αφορά τέλος την υπόσχεσή του για 4ο Μνημόνιο αυτό δεν αφορά το ακροατήριο του μεσαίου χώρου που στο άκουσμα της συγκεκριμένης αποστροφής του Κυρ. Μητσοτάκη είχε ήδη αλλάξει κανάλι αλλά αφορά αποκλειστικά τους ψηφοφόρους της συντηρητικής παράταξης που πλέον αρχίζουν και αμφιβάλλουν για το ορθόν της εσωκομματικής τους επιλογής...

reader.gr

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου