Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2017

Το Μνημονιακό σχέδιο εξόντωσης της μικρομεσαίας τάξης – Έτσι θα κατάσχονται οι φόροι για λογαριασμό των Γερμανών – Έχεις ακόμη απορία γιατί έριξαν τον Καραμανλή;

 

 
ΠΑΣΟΚ, Σαμαράς, ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια ο Μητσοτάκης, εκτελούν το σχέδιο του Μεγάλου Αδελφού! Φτωχοποίηση και εξαθλίωση για τους πολίτες της πατρίδας μας. Με ποιο τρόπο θα βάζουν χέρι στους μεροκαματιάρηδες, σε κινητά και ακίνητα αν δεν έχουν να πληρώσουν τα άθλια νταβατζιλίκια στους δυνάστες!
Δεν θα αφήνουν ούτε ένα ευρώ στους λογαριασμούς, ούτε για φαγητό, αρκεί να πληρωθούν οι ξένοι και εγχώριοι νταβατζήδες!

Τον «Μεγάλο Αδερφό» για όσους χρωστούν στο ελληνικό Δημόσιο και στα Ταμεία ποσά άνω των 500 ευρώ επιστρατεύει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για τη μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής».

Με απόλυτα αυτοματοποιημένες διαδικασίες θα βγαίνουν τα κατασχετήρια τα οποία θα είναι στοχευμένα, δηλαδή ο ελεγκτικός μηχανισμός θα γνωρίζει επακριβώς τα περιουσιακά στοιχεία όλων των οφειλετών. Από τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα ακίνητα που διαθέτουν μέχρι και τους λογαριασμούς που τυχών τηρούν στο εξωτερικό, ακόμα και αν συμμετέχουν σε κάποια αλλοδαπή εταιρεία ως μέτοχοι, θα γνωρίζει ο ελεγκτικός μηχανισμός.

Ο κλοιός για τα 3,8 εκατομμύρια οφειλέτες που χρωστούν συνολικά 95 δισ. ευρώ σφίγγει, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο με τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές να πνίγουν επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, τα στοιχεία όλων των οφειλετών θα «κουμπώσουν» σε βάσεις δεδομένων που τηρούνται στο υπουργείο, Σε πρώτη φάση το σύνολο των οφειλετών θα κατηγοριοποιηθεί στους βιώσιμους, δηλαδή σε αυτούς που μπορούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους, στους δυνητικά βιώσιμους και στους μη βιώσιμους. Αλλά ακόμα και για αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, ο ελεγκτικός μηχανισμός δεν πρόκειται να τους ξεχάσει. Θα τους «αφήνει» βέβαια για κάποιο χρονικό διάστημα στην… άκρη, αλλά το ηλεκτρονικό σύστημα θα αναζητεί συνεχώς στοιχεία που να δείχνουν τη μελλοντική τους οικονομική κατάσταση.

Στόχος, όπως αναφέρουν τα ίδια στελέχη, είναι αμέσως μόλις μια οφειλή γίνεται ληξιπρόθεσμη, το σύστημα να ενεργοποιεί αυτόματα τη διαδικασία ηλεκτρονικής αποστολής κατασχετηρίου σε όλες τις τράπεζες για τη δέσμευση και την κατάσχεση του ποσού της οφειλής από τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών.

Μάλιστα το ελληνικό Δημόσιο θα γνωρίζει εκ των προτέρων ότι υπάρχουν υπόλοιπα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών. Ταυτόχρονα τα δικαστικά τμήματα των εφοριών σε συνεργασία με το ΚΕΑΟ θα αναζητούν από ηλεκτρονική βάση πρόσθετα περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη.
Εσύ έξυπνε Έλληνα που ψήφισες ΠΑΣΟΚ, Σαμαρά και ΣΥΡΙΖΑ για να σωθείς από τις χειρότερες ημέρες του Καραμανλή είσαι ευχαριστημένος με τα Μνημόνια και τους αρχηγούς τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου