Σάββατο, Ιουνίου 17, 2017

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΧΑΡΑΞΗ ΣΑΦΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για σκακιερα

Το τροπάρι των εκλογών, μας τελείωσε.Το έχει κατανοήσει σαφέστατα και ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Η στρατηγική της προσέγγισης, με σκελετούς του παρελθόντος, πρέπει κι αυτή να λήξει...


Όχι γιατί μόνον απομακρύνει τους Καραμανλικούς, από την Νέα Δημοκρατία, αλλά και διότι...δεν την έχει ανάγκη πλέον αυτήν την στρατηγική, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ως ώριμο φρούτο, η κυβέρνηση καταρρέει και τα μέλη της, σε μικρό χρονικό διάστημα, θα παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις... επιθεωρήσεις του καλοκαιριού.

Ανήλθε με πολλές ελπίδες στην εξουσία, ο Σύριζα και φεύγει κυνηγημένος, κυρίως από εκείνους που πίστεψαν σε αυτόν. Ωστόσο, επειδή η κοινοβουλευτική Δημοκρατία, έχει και τις... άσχημες επιπτώσεις της, η κυβέρνηση θα σέρνεται έως τις επόμενες εκλογές, αφού πρόωρες εκλογές, εκτός τραγικού εθνικού απροόπτου, δεν θα υπάρξουν.

Αυτό το χρονικό διάστημα, θα πρέπει να το εκμεταλλευθεί η Νέα Δημοκρατία, με ουσιώδεις προτάσεις, προς δυο κατευθύνσεις. Από την μία πλευρά, να ασκεί κριτική ουσιαστική, με προτάσεις στην κυβέρνηση-η παρέμβαση Μητσοτάκη για να μην πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ, από τους σεισμοπαθείς ήταν επιτυχημένη και δίκαιη κι ας ωρύονται, οι ανόητοι του διαδικτύου-και από την άλλη να ξεδιπλώσει όλες τις αναγκαίες εκείνες προτάσεις της, συγκεκριμένες και στοιχειοθετημένες, απλά και κατανοητά, για τον κόσμο, δημιουργώντας ουσιαστικά το αυριανό της κυβερνητικό πρόγραμμα.

Αυτά θα κάνουμε, έτσι θα τα βρούμε τα χρήματα, αυτές θα είναι οι εκατό πρώτες ημέρες μας, στην κυβέρνηση. Συγκεκριμένα πράγματα, που θα έχουν ως στόχο τους, να πείσουν τους αναποφάσιστους, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν πεισθεί.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα πρέπει να πείσει και τους ακραίους της παράταξης, να μην ασκούν αντιπολιτευτική κριτική, πεζοδρομίου. Με  υπερβάσεις πολιτικού πολιτισμού, να προσεγγίσει τους ψηφοφόρους άλλων παρατάξεων, με ηπιότητα όχι στοιχεία αντεκδίκησης όχι ταύτιση πολιτικού λόγου με μυστακοφόρους πολιτικούς του Σύριζα, που ...πυροβολούν στον αέρα, χωρίς όμως να δημιουργεί ανασταλτικούς παράγοντες, με την προσέγγιση σκελετών από το παρελθόν. Δεν τους έχει πλέον ανάγκη. Ας δημιουργήσει μια κεντροδεξιά παράταξη, με βάση τις αρχές του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού.

Αντίπαλους εσωκομματικούς πλέον δεν έχει. Ο Κ.Καραμανλής, παρά τις δίκαιες ενστάσεις όσον αφορά στην αναγνώριση της πολιτικής του και την προσέγγιση πολιτικών πτωμάτων, που έκαναν κακό στην παράταξη, όπως φαίνεται τον στηρίζει και δεν θέλει καμία εμπλοκή στις σημερινές πολιτικές εξελίξεις. Άρα;

Έχει πεδίο ελεύθερο, ο Μητσοτάκης. Αρκεί να κατανοήσει, ότι όλα τα πράγματα έχουν μια συνέχεια. Η αποκοπή από το παρελθόν, μόνον δεινά συσσωρεύει πικρίες και αμφιβολίες. Ας ανοίξει πρώτα το κόμμα σε όλους εκείνους, που δεν τον ήθελαν και δεν τον θέλουν. Και ας κλείσει τις πόρτες, στα πολιτικά πτώματα άλλων χώρων. Κακό του κάνουν....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου