Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2017

Λονδίνο: Ο ιμάμης γλίτωσε τον δράστη από το λιντσάρισμα..



Ο τρόμος ξύπνησε ξανά στο Λονδίνο, όταν τα ξημερώματα σήμερα ένας 48χρονος οδηγός λευκού βαν έπεσε πάνω σε...
πιστούς Μουσουλμάνους που μόλις είχαν αποχωρήσει από το κεντρικό τζαμί του Φίνσμπουρι Παρκ. Πολλοί πιστοί έσπευσαν να δηλώσουν ότι, πρόσφατα είχαν λάβει απειλητικά μηνύματα από ακροδεξιές και αντι-ισλαμικές οργανώσεις, όπως επισημαίνει το CNN.


Το φάντασμα της τρομοκρατίας και της ισλαμοφοβίας πλανάται πάνω από τη Βρετανία την ώρα που το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει εκτάκτως και ο "κύριος Brexit", Ντέιβις Ντέιβις, δηλώνει έτοιμος να ξεκινήσεις τις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της χώρας από την ευρωπαϊκή οικογένεια.

To πρώτο χτύπημα στη βρετανική πρωτεύουσα που είχε στόχο μουσουλμάνους πολίτες έχει προκαλέσει βαθιά θλίψη στη Βρετανία που το τελευταίο διάστημα έχει δεχθεί απανωτά χτυπήματα. Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, αλλά και ο αρχηγός των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσαν σοκαρισμένοι από το περιστατικό με την κυβέρνηση να δίνει εντολή στις αρχές να λάβουν έκτακτα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα τζαμιά της χώρας.

Αν και υπάρχουν αναφορές ότι εκτός από τον 48χρονο συλληφθέντα υπήρχαν δύο ακόμη δράστες, η αστυνομία δεν το επιβεβαιώνει, τουλάχιστον σε αυτό το πρώιμο στάδιο της έρευνας.

Το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα με τους αυτόπτες μάρτυρες να υποστηρίζουν ότι ο 48χρονος οδηγός ακινητοποιήθηκε από άτομα που βρίσκονται στην περιοχή, και στη συνέχεια συνελήφθη από την αστυνομία. Αργότερα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και θα υποβληθεί σε εξετάσεις για την κατάσταση της ψυχικής του υγείας.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε πως το βαν κατευθύνθηκε προς μια ομάδα ανδρών που φρόντιζαν έναν ηλικιωμένο ο οποίος είχε πέσει κάτω, πιθανώς λόγω εξάντλησης. Πολλά από τα θύματα θεωρείται πως είναι μουσουλμάνοι που μόλις είχαν φύγει από τις προσευχές για το τέλος της νηστείας του Ραμαζανιού, της ιερής γιορτής των Μουσουλμάνων. Όπως είπε ο Αμπντουλραχμάν Σαλέχ Αλαμουντί, ο οδηγός προσπάθησε να διαφύγει, αλλά ο ίδιος και δύο φίλοι του τον σταμάτησαν, ακινητοποιώντας τον για 20 λεπτά μέχρι να καταφθάσει η αστυνομία.

Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός ατόμου και τον τραυματισμό οκτώ. Το περιστατικό συνέβη αργά τη νύχτα, την ώρα που ο κόσμος έβγαινε από το κεντρικό τέμενος που βρίσκεται στο Φίνσμπουρι Παρκ. Μέσα στον πανικό, αρκετοί κινήθηκαν προς το μέρος του οδηγού με σκοπό να τον λιντσάρουν. Όπως μετέδωσε το "Skynews", ο ίδιος ο ιμάμης του τζαμιού προστάτεψε τον 48χρονο μέχρι να έρθει η αστυνομία. Αργότερα, το Μουσουλμανικό Κέντρο Πρόνοιας ευχαρίστησε τον ιμάμη Μοχάμεντ Μαχμούντ για το θάρρος και το κουράγιο του, καθώς βοήθησε στην εξομάλυνση της κατάστασης.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο "CNN", ιμάμης στο τζαμί, το οποίο μπήκε στο στόχαστρο του δράστη, ήταν από το 1997 έως το 2003, ο Αιγύπτιος Αμπού Χαμζά αλ Μάσρι. Πρόκειται για έναν ριζοσπάστη μουσουλμάνο κληρικό, ο οποίος εκδόθηκε στις ΗΠΑ το 2015 και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη με την κατηγορία ότι προέτρεπε σε δολοφονίες μέσω του κηρύγματός του, στηρίζοντας την Αλ Κάιντα και τους Ταλιμπάν. Αξίζει να σημειωθεί ότι την περίοδο που ήταν ιμάμης στο τζαμί, προσεύχονταν ο επονομαζόμενος "βομβιστής με το παπούτσι", Ρίτσαρντ Ράις και ο Ζακαρίας Μουσάουι, ο επονομαζόμενος «20ος αεροπειρατής» της 11ης Σεπτεμβρίου...

protothema.gr

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου