Σάββατο, Μαΐου 13, 2017

Κάποιος να ενημερώσει τον κ.Μητσοτάκη ότι η χώρα διαθέτει ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Ψηφιακής Πολιτικής @nikospappas16




Posted by infiltr8or

Ο αρχηγός του κόμματος που επί πρωθυπουργίας Σαμαρά σχεδίαζε το κλείσιμο κρίσιμων για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση της χώρας οργανισμών και ξεπούλημα τους στον ιδιωτικό τομέα και στον διπλανό του στο πάνελ κύριο… Φέσσα, πρόεδρο του ΣΕΒ και πρόεδρο το ομίλου Quest, μεταξύ άλλων, ξαφνικά ανακάλυψε την ανάγκη εθνικής ψηφιακής πολιτικής και μάλιστα σκέφτεται να της δώσει και το ανάλογο… Υφυπουργείο!

Προβολή εικόνας στο Twitter
Αναγκαία η θέσπιση Υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής και Εθνικού Συμβουλίου Ψηφιακής Πολιτικής. https://nd.gr/nea/kyriakos-mitsotakis-anagkaia-i-thespisi-yfypoyrgoy-psifiakis-politikis-kai-ethnikoy-symvoylioy 


Βέβαια όταν το κόμμα του κυβερνούσε, προωθούσε, με τις ευλογίες της… αγοράς, το κλείσιμο νευραλγικών οργανισμών πληροφορικής και ξεπούλημα των υπηρεσιών τους στον ιδιωτικό τομέα.
Αυτό που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο με τις επιδιώξεις της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι μόνο τα συμβόλαια εκατομμυρίων ευρώ που θα έδινε δώρο στην αγορά αλλά η πρόσβαση των ιδιωτικών εταιριών σε δημόσια δεδομένα, αφού μεταξύ των υποψήφιων οργανισμών ήταν η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α) Α. Ε., το ΚΕΠΥΟ, η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. και άλλοι οργανισμοί. Οργανισμοί που διαχειρίζονται κρίσιμα για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους δεδομένα και προσωπικά δεδομένα πολιτών.
Ας αφήσει λοιπόν τα… χουβαρνταλίκια κατά μέρος. Η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερο βάρος στη ψηφιακή στρατηγική και διαθέτει, όχι Υφυπουργείο, αλλά Υπουργείο!



infiltr8or

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου