Κυριακή, Μαΐου 28, 2017

Τι είπε η Μέρκελ στον Τσίπρα για το χρέος...

 

Η δυσαρέσκεια για Σόιμπλε – Τόμσεν...


Γράφει ο Πολιτικός

Διαβεβαιώσεις από την Άνγκελα Μέρκελ ότι θα ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα για το ελληνικό χρέος και ότι εάν χρειαστεί θα...
παρέμβει η ίδια ώστε να υπάρξει λύση φέρεται να πήρε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τελευταία του συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στην κ. Μέρκελ για ποιους λόγους η κυβέρνησή του αναγκάστηκε να απορρίψει τη λύση που παρουσίασε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξηγώντας μεταξύ άλλων ότι η προτεινόμενη λύση ήταν “θολή” και επιπλέον δεν διασφάλιζε την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τους χειρισμούς του διδύμου Σόιμπλε-Τόμσεν και μάλιστα υπαινίχθηκε στην Άνγκελα Μέρκελ πως και το ΔΝΤ έκανε υποχωρήσεις από τις απαιτήσεις του αποδεχόμενο την πρόταση να παραμείνει ασαφώς και αόριστα στο ελληνικό πρόγραμμα χωρίς χρηματοδότηση.

Πάντως ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος να βρεθεί μία ικανοποιητική λύση για το ζήτημα του χρέους μέχρι το Eurogroup της 15ης Ιουνίου και για το λόγο αυτό όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές το επόμενο διάστημα θα βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους ζητώντας πρωτίστως να τηρήσουν όλες οι πλευρές τα όσα έχουν συμφωνηθεί.

Ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες πιο αισιόδοξος καθώς και στην πρώτη του συνάντηση με τον Εμμανουέλ Μακρόν κατάφερε να αποσπάσει σύμφωνα με πληροφορίες την κατηγορηματική δήλωση του νέου Γάλλου Προέδρου πως επιθυμεί μία διευθέτηση του ζητήματος του ελληνικού χρέους.

Γενικώς ο πρωθυπουργός εισέπραξε από τους ευρωπαίους ηγέτες μία αίσθηση πως κατανοούν τους λόγους για τους οποίους η ελληνική πλευρά αξιώνει μία καθαρή λύση για το χρέος και όχι μία μεσοβέζικη λύση που πετά την μπάλα στην εξέδρα αφήνοντας απροσδιόριστο το ρόλο του ΔΝΤ.

Με βάση τα όσα συζητήθηκαν στο Eurogroup η ελληνική πλευρά κατάλαβε ότι το σχέδιο ήταν να παραμείνει το Ταμείο σε ρόλο παρατηρητή στο πρόγραμμα ώστε να καταλήξει σε μία οριστική απόφαση την περίοδο μετά το καλοκαίρι, δηλαδή σαφώς μετά τις γερμανικές εκλογές. Κάτι τέτοιο όμως θα τίναζε όλο το σχεδιασμό για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας στον αέρα...

enimerosi24.gr

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου