Κυριακή, Μαΐου 28, 2017

Φωτογραφία ντοκουμέντο τρομοπακέτου – Πού κατευθύνεται η αντιτρομοκρατική




Φωτογραφία ντοκουμέντο μίας από τις βόμβες που είχαν εντοπιστεί στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ
Το μανταλάκι δείχνει «Πυρήνες»
Από διεύθυνση στο Κολωνάκι εστάλη ο φάκελος
Τι είπε ο Τόσκας
Πού βρίσκεται η αντιτρομοκρατική ....

Ένα καινούργιο «όπλο» αποκαλύφθηκε ότι έχουν βάλει, πλέον, στη φαρέτρα τους οι τρομοκράτες, οι οποίοι, παγιδεύοντας φακέλους με βόμβες, εφαρμόζουν έναν νέο τρόπο δολοφονικών επιθέσεων, καθώς, όπως έχει γίνει πια γνωστό, μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης μπορεί και να μην ανιχνεύεται από τα ειδικά μηχανήματα ελέγχου (X-Rays), σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου».

Παρ’ όλα αυτά, οι Έλληνες αστυνομικοί είχαν καταφέρει να εντοπίσουν και να σταματήσουν προτού φτάσουν στα χέρια Ευρωπαίων αξιωματούχων συνολικά οκτώ «εκρηκτικούς» φακέλους, πριν από μόλις δύο μήνες. Στη φωτογραφία–ντοκουμέντο που δημοσιεύει η «Κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου» φαίνεται μία από τις «αόρατες βόμβες» που είχαν εντοπίσει οι αστυνομικοί στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ, στο Κρυονέρι.



Ο εντοπισμός των τρομοδεμάτων είχε γίνει έπειτα από λεπτομερή παρακολούθηση όλων των δεμάτων μέσα από τα ακτινογραφικά μηχανήματα. Έτσι, διαπιστώθηκε ότι ο κλειστός φάκελος περιείχε εμπρηστική συνδεσμολογία. Μόλις ο παραλήπτης θα άνοιγε το «γράμμα», το μανταλάκι που αποτελούσε συνδετικό κρίκο με την μπαταρία και την εκρηκτική ύλη θα έδινε, στην ουσία, το «πράσινο φως» για την ανάφλεξη του παγιδευμένου φακέλου.

Μάλιστα, το μανταλάκι που ο βομβιστής χρησιμοποίησε στον μηχανισμό αποτελούσε πάντα για τις Αρχές σήμα κατατεθέν της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι Αρχές είχαν μπλοκάρει την εξαγωγή αυτών των φακέλων, κάτι που θα προοιωνιζόταν, αναμφισβήτητα, απρόβλεπτες συνέπειες και για την ασφάλεια στη χώρα.

Σε κάθε περίπτωση, οι τρομοκράτες δεν φαίνεται να κάνουν ούτε βήμα πίσω και με την τρομοκρατική ενέργεια εναντίον του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, Λουκά Παπαδήμου, αποδεικνύουν ότι, αφού βρήκαν τρόπο να χτυπούν, θα συνεχίσουν την εγκληματική δράση τους. Όλα δείχνουν, πάντως, ότι το Διαδίκτυο – και στην περίπτωση της κατασκευής του φακέλου-βόμβα – έπαιξε σημαντικό ρόλο, καθώς οι τρομοκράτες έχουν αντλήσει τις πληροφορίες που ήθελαν από διαφορές ιντερνετικές καταχωρίσεις, ενώ δεν αποκλείεται ακόμα και αντιεξουσιαστικά sites του εξωτερικού να τους «πρόσφεραν» όλα όσα χρειάζονταν.

Η «Κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου» απευθύνθηκε στον Άγγελο Αγραφιώτη, πιστοποιημένο σύμβουλο Διαχείρισης Κίνδυνου (A&K Risk Management Consulting), ο οποίος υποστηρίζει ότι ο μηχανισμός είναι εύκολο να κατασκευαστεί, αλλά σίγουρα ο βομβιστής θα έκανε αρκετές δοκιμές προτού τον χρησιμοποιήσει. «Οι παγιδευμένες επιστολές που στέλνονται τελευταία από τρομοκράτες, με διάφορους παραλήπτες, είναι εμπρηστικές και όχι εκρηκτικές και στόχο έχουν να προκαλέσουν έγκαυμα σε όποιον τις ανοίξει. Ο στόχος τους, όμως, να επιτύχουν να αποδείξουν ότι μπορούν να το κάνουν είναι στρατηγικός!» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Αγραφιώτης.

Οι αστυνομικοί, «σκανάροντας» προσεκτικά τους παγιδευμένους φακέλους, διέκριναν καθαρά τον μηχανισμό και όπως αποδεικνύεται, ο έλεγχος από χειριστή είναι βασικό κομμάτι της διαδικασίας εντοπισμού ενός παγιδευμένου δέματος. «Ο μη εντοπισμός τους οφείλεται, κατά την άποψη μου, καθαρά και μόνο σε ανθρώπινο παράγοντα και παραβίασητων διαδικασιών ασφάλειας, αφού τα σύγχρονα X-Rays ανιχνεύουν όλα τα παρελκόμενα που προϋποθέτει η παγίδευση ενός φακέλου ή βιβλίου» τονίζει ο σύμβουλος Διαχείρισης Κινδύνου.



Από διεύθυνση στο Κολωνάκι εστάλη ο φάκελος

Από τις έρευνες της αστυνμιας προέκυψε ότι ο φάκελος – βόμβα προς τον Λουκά Παπαδήμο εστάλη από διεύθυνση στο Κολωνάκι.

Τι είπε ο Τόσκας

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας τόνισε σε σχετικές του δηλώσεις πως «το κλίμα φόβου που επιχειρούν να δημιουργήσουν δεν θα περάσει,η δημοκρατία είναι πάντα αυστηρή απέναντι σε όσους εμφανίζονται ως αυτόκλητοι εκδικητές».

Την ίδια ώρα ο κ. Τόσκας αναφερόμενος στη ΝΔ υπογράμμισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση «και όσοι λειτουργούν ως φερέφωνα της συντηρητικής παράταξης κάνουν λάθος εάν νομίζουν ότι θα ωφεληθούν από την πολιτική εκμετάλλευση τρομοκρατικών ενεργειών».

Ο κ. Τόσκας επισκέφθηκε το Σάββατο τον πρώην πρωθυπουργό μαζί με τον αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνο Τσουβάλα.



Πού βρίσκεται η αντιτρομοκρατική

Προφορικά η Αντιτρομοκρατική είχε μία πρώτη επαφή με τον κ. Παπαδήμο, ωστόσο η κατάθεση θα ληφθεί από τον πρώην Πρωθυπουργό μόλις εκείνος νιώσει καλύτερα.

Η υπηρεσία μετέβη άμεσα στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. και ερευνά τυχόν εταιρείες ταχυμεταφορών για την περίπτωση που ο φάκελος πέρασε από εκεί, όπως και για να αποκλείσει την πιθανότητα ενός πιθανού νέου μπαράζ.

Τι είπε ο φρουρός Παπαδήμου για τον έλεγχο του φακέλου στη Βουλή – Διαψεύδει ο φρούραρχος

Ένας εκ των αστυνομικών της φρουράς του κ. Παπαδήμου, έχει καταθέσει πώς όταν παρέλαβε από το σπίτι του τον κ. Παπαδήμο, πήρε και τέσσερις φακέλους για να τους πάει για έλεγχο στη Βουλή.

«Παρέλαβα στις 10:40 από το σπίτι του τον κ. Παπαδήμο μαζί με την αλληλογραφία που έπρεπε να ελέγχει.

Όταν φτάσαμε στο γραφείο του στην τράπεζα της Ελλάδας, πήρα τέσσερις φακέλους που ήταν από την αλληλογραφία του σπιτιού του και πήγα στη Βουλή για τον έλεγχο», είπε χαρακτηριστικά ο φρουρός.

Σύμφωνα με τον ίδιο μετέφερε τους φακέλους στην Βουλή και τους παρέδωσε για έλεγχο στα μηχανήματα X-ray, στο φυλάκιο δίπλα στην κεντρική είσοδο. Λίγα λεπτά αργότερα του επέστρεψαν την αλληλογραφία, με την οποία πήγε και πάλι στην ΤτΕ όπου την παρέδωσε στον κ. Παπαδήμο.

Ο φρούραρχος της Βουλής από την πλευρά του, δεν επιβεβαιώνει την κατάθεση του αστυνομικού, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει μια πάγιαδιαδικασία που δεν έχει ακολουθηθεί.



Τι έδειξαν οι κάμερες

Η αντιτρομοκρατική εξέτασε τις κάμερες, από τις οποίες προέκυψε ότι πήγε όντως ο αστυνομικός στη Βουλή, ενώ αντίστοιχη έρευνα γίνεται και στην Τράπεζα της Ελλάδος που καταλήγει η υπόλοιπη αλληλογραφία.

Το γεγονός όμως ότι η εικόνα όμως δεν είναι πολύ καθαρή θα ληφθούν καταθέσεις από την φρουρά της Βουλής στην Πύλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου