Παρασκευή, Μαΐου 26, 2017

Τοπικές βροχές και νεφώσεις


 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΥ

Τοπικές βροχές και νεφώσεις θα σημειωθούν σήμερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία ...και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου την Παρασκευή θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές.

Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων θα παρατηρηθούν τις βραδινές ώρες στα δυτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ και στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία και στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 13 ως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες κυρίως τις πρωινές ώρες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στα ορεινά και σταδιακά μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν.
ΑΝΕΜΟΙ: Από δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 με σταδιακή εξασθένηση.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 11 ως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους στην Θεσσαλία, την Βόρεια Εύβοια και τις Σποράδες θα είναι ισχυρές. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και κυρίως στα ορεινά.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια από δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά από τα βόρεια σε βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 13 ως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικούς όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά της Κρήτης και από τις βραδυνές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα κατά την διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν.
ΑΝΕΜΟΙ: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στις Κυκλάδες 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 17 ως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια και από το βράδυ και στις νοτιότερες περιοχές. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας στα βόρεια θα ενταθούν.
ΑΝΕΜΟΙ: Από νότιες διευθύνσεις τοπικά ως 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 17 ως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα νότια.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 15 ως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους πιθανόν να είναι ισχυρές.
ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 13 ως 21 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: Τοπικές βροχές και νεφώσεις την Παρασκευή | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου