Δευτέρα, Μαΐου 01, 2017

ΑΥΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΘΕΛΕΙ; ΤΑ ΜΠΟΡΕΙ;




Δεν θα ασχοληθούμε, με τις συνεχείς γκάφες επικοινωνιακές και πολιτικών επιλογών, του Κυριάκου Μητσοτάκη. Συζητούνται συνεχώς στα καφενεία και είναι αυτές, που αυξάνουν συνεχώς το ποσοστό των αναποφάσιστων, που δεν βλέπουν ελπίδα....

Θα ασχοληθούμε όμως με το τι θα έπρεπε να κάνει ο Μητσοτάκης, για να γίνει αρεστός ή τουλάχιστον ανεκτός από τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας.
Το πρώτο, που πρέπει να κάνει, είναι να αποσαφηνίσει το στίγμα, το πολιτικό της παράταξης. Πιστεύει στον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό, που αποτελεί ...ανεπισήμως πλέον, την ιδεολογία του κόμματος; Αν όχι, να το πει και όποιος θέλει, ας τον ακολουθήσει. Δεν μπορεί όμως να έχει εγκλωβισμένους χιλιάδες ψηφοφόρους, γιατί απλώς θέλει να γίνει πρωθυπουργός...
Το δεύτερο που θα πρέπει να κάνει, είναι να τηρήσει ισορροπίες στην παράταξη και κυρίως να προχωρήσει, στην σύνθεση των απόψεων. Δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού να θέλει να προσεταιρισθεί πολιτικούς, που μέχρι σήμερα έκαναν κακό στην παράταξη και στις προηγούμενες κυβερνήσεις, γιατί απλούστατα τότε ο κος Μητσοτάκης, δεν θα αποτελεί καμμία συνέχεια, νομιμοποιημένη, της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι εάν θέλει να έχει τον κ. Γεωργιάδη με τις ακροδεξιές ιδέες του, καλώς να τον έχει, αλλά ως τάση, όχι ως εκπρόσωπο αντιπρόεδρο, της μικρότερης τάσης μέσα στην Νέα Δημοκρατία. Η σύνθεση, θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει και πολιτικούς, που μπορούν να χειρίζονται τους πεφωτισμένους δεξιούς της Νέας Δημοκρατίας, που παθαίνουν πολιτική αλλεργία -είναι και θέμα πολιτικής αισθητικής και πολιτισμού- με φαινόμενα σαν του Άδωνι.
Το τρίτο, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει, τι θεωρεί εφικτό, ότι θα κάνει. Αυτό σημαίνει συγκεκριμένες προτάσεις, ξεκάθαρες, μέσα στην λογική της άμεσης απάντησης στην κυβέρνηση, με το στίγμα, "δεν θέλουμε αυτό, αλλά αυτό".
Το τέταρτο, είναι να μην γελοιοποιείται συνεχώς η Νέα Δημοκρατία, με στόχους μη εφικτούς. Δεν έχει πείσει ο κ. Μητσοτάκης και όλα τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων αυτό δείχνουν, ότι αυτός έχει την καλύτερη λύση, από τον κ. Τσίπρα. Ενδεικτικό είναι ότι ο κανένας, έρχεται πρώτος ως καταλληλότερος πρωθυπουργός. Θα πρέπει λοιπόν, να σταματήσει την καραμέλα των πρόωρων εκλογών, αφού και δεν μπορεί να τις επιβάλλει και οι εξελίξεις δεν τον δικαιώνουν και αφήνουν μετέωρους και ...πολύ κουρασμένους τους νεοδημοκράτες. Του δίνεται η ευκαιρία, να κτίσει έναν ουσιαστικό αντίλογο, απέναντι στις γελοιότητες της κυβέρνησης, με συγκεκριμένες αντιπροτάσεις και όχι κορώνες και εντυπωσιασμούς, που τελικά ...κανέναν δεν εντυπωσιάζουν.
Το πέμπτο, είναι να σεβασθεί όλους εκείνους, που σε δύσκολους καιρούς, βοήθησαν να σταθεί όρθια, αυτή η παράταξη. Το κόψιμο με τους δεσμούς του Καραμανλικού στρατοπέδου -οι συναντήσεις με τον Καραμανλή, είναι αστειότητες επικοινωνιακές και πείθουν μόνον τους γελοίους γκάγκα, ανυποψίαστους ψηφοφόρους -δεν είναι ό,τι το καλύτερο. Η αύξηση εκείνων που πλησιάζουν πλέον τον Καραμανλή, δεν οφείλεται μόνον στην πίστη τους σε εκείνον, αλλά και στο γεγονός ότι ο Κυριάκος, δείχνει να μην μπορεί και να θέλει να γράψει την δική του ιστορία, χωρίς όμως μελάνι και χωρίς χαρτί... Με μπλα μπλα, δεν γράφονται οι πολιτικές ιστορίες.
Είναι ενδεικτικό, ότι στα χρόνια της προεδρίας του, αν ρωτήσεις έναν νεοδημοκράτη, θα σου πει χιλιάδες σφάλματα του Σύριζα και εγκληματικά λάθη, αλλά δεν θα έχει ούτε μια κουβέντα για κάτι εντυπωσιακό να πει για τον Κυριάκο. Δεν χτίζεται πολιτική, με το μίσος μόνον εναντίον των αντιπάλων,  ούτε μπορείς να βαστήξεις το πόπολο, συνέχεια, με το ...λύκος στα πρόβατα...
Το έκτο είναι ότι ο Κυριάκος, δεν θα πρέπει να δίνει και πολύ σημασία  στα μέσα ενημέρωσης. Εάν πακετάρει τις αναγνωσιμότητες, τις ακροαματικότητες, τηλεθεάσεις κλπ θα αντιληφθεί ότι δεν θα πρέπει να πέφτει κάθε τρεις και λίγο στην παγίδα των θελήσεων και των πιεστικών τηλεφωνημάτων τους, γιατί θέλει να τους έχει μαζί τους. Όλα τα μέσα μαζί, υπαγόρευαν μαζί με μια ευρωπαϊκή ένωση το ΝΑΙ των Ελλήνων στο δημοψήφισμα και το ΟΧΙ στις δεύτερες εκλογές, που ο Τσίπρας είχε εκτεθεί ανεπανόρθωτα...κι όμως, πέτυχαν το αντίθετο αποτέλεσμα. Έχει ξυπνήσει ο λαός και θέλει ίσες αποστάσεις  από τα διαπλεκόμενα, όχι εξυπηρετήσεις που μάλιστα είναι πιθανόν, να θέσουν απέναντι στην Νέα Δημοκρατία, ολόκληρες εκλογικές περιφέρειες. Τέτοιες γκάφες μόνον παιδιά τις κανουν ή πανικόβλητοι πολιτικοί από τις πιέσεις των δήθεν πρόσκαιρων -δεν υπαρχει τίποτε περισσοτερο πρόσκαιρο από την φιλία των μίντια- μιντιακών φίλων τους.
Έξι απλά πραγματάκια είναι. Ας τα σκεφθεί ο Κυριάκος. Γιατί ούτε χρόνο πια έχει και κάθε ήμερα που περνά, μπορεί η αστεία αυτή περίπτωση των συγκυβερνούντων να καταρρέει, αλλά υπόκειται σε φθορά, όπως όλα δείχνουν και η Νέα Δημοκρατία... Και οι εκπλήξεις, Κυριάκο Μητσοτάκη, έχουν γίνει ένα πλέον με την καθημερινή, ρωμαίικη πραγματικότητα...
Άντε παιδί μου καλό, μελέτησε λίγο περισσοτερο το πράγμα....-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου