Πέμπτη, Μαΐου 18, 2017

Νέο απεργιακό ραντεβού για τα μέτρα: Δεν έχω να πληρώσω, δεν έχω άλλα να δώσω





Την ώρα της ψήφισης του νομοσχεδίου

Στις 18:30 στο Σύνταγμα τα συνδικάτα - ΑΔΕΔΥ: Να αντισταθούμε όπως ορίζει το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος - Από τις 9 έως τις 21:00 λεωφορεία και τρόλεϊ - Απέχουν δικηγόροι και συμβολαιογράφοι.....
Ραντεβού στις 18.30 στο Σύνταγμα δίνουν σήμερα τα συνδικάτα, μια ημέρα μετά τα δυναμικά συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη σε όλη την Ελλάδα, για να απευθύνουν ένα ηχηρό « όχι στα μέτρα» προς το κοινοβούλιο καθώς εκείνη την ώρα θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών.

Στις 19.00 στην Ομόνοια θα συγκεντρωθούν τα μέλη του ΠΑΜΕ.

Νωρίτερα στις 10 το πρωί προγραμματίζεται πορεία συνταξιούχων.

Στο πλαίσιο αυτό οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ, οι ναυτικοί, οι δικηγόροι και οι συμβολαιογράφοι συνεχίζουν και τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους αντιδρώντας στο νομοσχέδιο.

Έτσι:

- τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ και τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

- τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια έως και την Παρασκευή μετά τη νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία για όλες τις κατηγορίες πλοίων που κήρυξε η ΠΝΟ κλιμακώνοντας την αντίδρασή της στα νέα μνημονιακά μέτρα. Η ομοσπονδία θα αποφασίσει σήμερα αν θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της

- Οι δικηγόροι απέχουν και σήμερα από τα καθήκοντά τους ενώ οι συμβολαιογράφοι έχουν αποφασίσει αποχή έως και την Παρασκευή.

«Παρών» στο συλλαλητήριο του συντάγματος θα δώσουν και οι επιστημονικοί φορείς με το σύνθημα «Δεν έχω να πληρώσω, δεν έχω άλλα να δώσω». Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, ενόψει των κινητοποιήσεων και της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, τόνισε: «Με τις εισφορές που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο, οι οποίες αυξάνονται έως 61%, ένα είναι το μήνυμα που στέλνουν στους ελεύθερους επαγγελματίες: «θέλουμε να σας κλείσουμε». Φαίνεται ότι ζήλεψαν τη δόξα του Λάμπρου Κωνσταντάρα στην ταινία «υπάρχει και φιλότιμο» και μας λένε «θα σας εξαφανίσωμεν».




Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους πολίτες της Αττικής να δώσουν το «παρών» στο Σύνταγμα τονίζοντας «οφείλουμε όλοι και όλες να ανταποκριθούμε στην έκκληση του Μίκη Θεοδωράκη καθώς και δεκάδων ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης που μας καλούν «όπως ορίζει το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος σε μια οργανωμένη αντίσταση στην επιβολή των μέτρων, για να κερδίσουμε την πατρίδα μας και την αξιοπρέπεια μας, για να σταματήσουμε τη λιτότητα, τη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση. Για μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια, χωρίς λιτότητα, χωρίς κατοχή, χωρίς προστάτες.»

Την ίδια ώρα τη στήριξή του στον αγώνα των ελλήνων εργαζομένων και της ΓΣΕΕ, εξέφρασε και ο Γενικός Γραμματέας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, ο οποίος απέστειλε και σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό. Στην επιστολή του ο κύριος Βισεντίνι τονίζει την έντονη διαφωνία όλων των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων για τα μέτρα και τις πολιτικές που εφαρμόζονται στη χώρα, ενώ εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τις πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη Ρώμη, με τις οποίες απαξίωσε τον ρόλο των ελληνικών συνδικάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου