Παρασκευή, Απριλίου 28, 2017

«Συμφωνήσαμε με την Ρωσία για τους S-400», αποκάλυψε ο Τσαβούσογλου





Οι Ρωσία και Τουρκία κατέληξαν επί της ουσίας σε συμφωνία στο ζήτημα της αγοράς συστοιχιών του αντιαεροπορικού συστήματος πυραύλων S-400 ενώ συνεχίζονται... οι συνομιλίες που αφορούν την τιμή και την από κοινού κατασκευή των συστημάτων αυτών, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, παραμονές της επίσκεψης του τούκρου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Ρωσία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαΐου.



«Συνεχίζουμε τις συνομιλίες σε όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τους S-400, συμπεριλαμβανομένης και της τιμής και της απο κοινού κατασκευής» γράφει η εφημερίδα Milliyet επικαλούμενη τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών.

Ο Τσαβούσογλου προσέθεσε επίσης ότι η Τουρκία προτίθεται να αγοράσει ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας τύπου S-400 καθώς «πρέπει να ενισχύσει τις δυνατότητες της στην αντιαεροπορική άμυνα».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να αγοράσει η Τουρκία παρόμοια συστήματα από χώρες του ΝΑΤΟ, ο τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι «η Τουρκία θα ήθελε να τα αγοράσει από το ΝΑΤΟ, αλλά εκείνες (οι χώρες της Συμμαχίας) δεν έκαναν κάποια κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – Tass)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου