Σάββατο, Απριλίου 29, 2017

Το... τάμα του Κυριάκου στη Ραφήνα...




Σε κάθε φουρτούνα ψάχνει λιμάνι στον Καραμανλή...

Σαν... τάμα φαίνεται να αντιμετωπίζει το θέμα των συναντήσεών του με τον Κώστα Καραμανλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε...

κάθε εσωκομματική φουρτούνα ο αρχηγός της Ν.Δ. βλέπει τον πραγματικό εγγυητή της ενότητας της παράταξης.

Ενός κόμματος, για την ακρίβεια, που έχει δεκάδες προβλήματα στριμωγμένα κάτω από το χαλί.
Ο Κώστας Καραμανλής μοιάζει να απολαμβάνει το ότι περιφέρει σιωπηλά τη δύναμη που διατηρεί εντός του κόμματος και κάνει κάθε επόμενο αρχηγό να επιζητεί τη στήριξή του.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεύτερη φορά προστρέχει στον πρώην πρωθυπουργό ύστερα από εσωκομματικό ζήτημα.

Την προηγούμενη φορά η αφορμή ήταν η σύγκρουσή του με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και η κίνηση είχε νόημα, προκειμένου να τιθασευτούν αγωνίες των καραμανλικών σχετικά με την εσωκομματική τους τύχη.

Τούτη τη φορά η επίσκεψη, η οποία ανακοινώθηκε πομπωδώς, με πολλές φωτογραφίες και διαρροές από το Μοσχάτο περί εξαιρετικού κλίματος, ήλθε μια εβδομάδα μετά την καρατόμηση της Κατερίνας Παπακώστα, που είχε ζητήσει την αντικατάσταση του Άδωνι Γεωργιάδη στην αντιπροεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για όσο διάστημα θα λειτουργεί η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία.

Πολλοί έσπευσαν τότε να κάνουν λόγο για αντίδραση των καραμανλικών στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει επισήμως το κόμμα τα ζητήματα διαφάνειας και διαφθοράς.
Ο Μητσοτάκης λοιπόν έσπευσε στο γραφείο του Καραμανλή και όχι σε οποιονδήποτε ουδέτερο χώρο, ούτε καν σε ένα γραφείο στη Βουλή, προκειμένου να διαρρεύσει εκ των υστέρων ότι συζητήθηκαν και τα εσωκομματικά ζητήματα.

Kick boxing

Δεν έγινε γνωστό αν ο Μητσοτάκης ζήτησε να σταματήσουν οι καραμανλικοί να χτυπάνε τον Άδωνι και τον Βορίδη για το ακροδεξιό τους παρελθόν ή αν ο Καραμανλής διατύπωσε την ανησυχία τουλάχιστον 30 καραμανλικών βουλευτών ότι θα στηριχθούν στα νέα ψηφοδέλτια μητσοτακικής αντίληψης υποψήφιοι, προκειμένου το εσωκομματικό ζήτημα να λυθεί στην επόμενη Βουλή με μια πλειοψηφία που θα πρόσκειται στον αρχηγό.

Επίσης δεν έγινε γνωστό, καθώς ο Καραμανλής έχει πάθος με τα αθλητικά, αν ρώτησε τον Μητσοτάκη για το αν θα είναι τελικά ο Μιχάλης Ζαμπίδης, γνωστός για τις επιδόσεις του στο kick boxing, στη Β’ Πειραιά, όπως κυκλοφορεί η φήμη.

Στις επίσημες ανακοινώσεις, πάντως, εκτός από τα αστραφτερά χαμόγελα των φωτογραφιών, μάθαμε ότι οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για τις γαλλικές εκλογές, την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων και το Κυπριακό.

Θεωρείται μάλλον βέβαιο ότι για λόγους αστικής ευγένειας ο Καραμανλής δεν επιτίμησε τον διάδοχό του στην αρχηγία της Ν.Δ. για τον ενθουσιασμό που είχε όταν εξελέγη ο Φρανσουά Φιγιόν, τότε που έσπευσε να τον συγχαρεί θυμίζοντας ότι έχουν την ίδια μέρα γενέθλια.

Ο Κυριάκος θέλει να ξεχάσει την αποφράδα εκείνη μέρα και οι συνεργάτες του τρέχουν να ενημερώσουν ότι ο Μακρόν είναι πιο κοντά στη λογική του αρχηγού της Ν.Δ., αφού και αυτός είχε στο επίκεντρο της στρατηγικής του την απουσία της διάκρισης Αριστερά - Δεξιά. Όσα δεν πιάνει η αλεπού… πηδάει και τα πιάνει δηλαδή.

Πάντως οι της Ν.Δ. επιχειρούν να... συστήσουν στον υποψήφιο για τη γαλλική προεδρία Εμμανουέλ Μακρόν ότι πρέπει να διαφοροποιηθεί από ενδεχόμενη στήριξη σε πολιτικές Τσίπρα που ευνοούν την υπερφορολόγηση για την αντιμετώπιση των δανειακών αναγκών.

Κατά τα λοιπά, ο μέγας... μεταρρυθμιστής Μητσοτάκης πήρε προχθές την ευλογία του αρχιεπισκόπου δηλώνοντας με μεγάλη εκσυγχρονιστική ευθυκρισία ότι η Ελλάδα θέλει να παραμείνει ένα ευρωπαϊκό... Ιράν, αφού, όπως διαβεβαίωσε την ηγεσία του κλήρου, δεν πρόκειται να συναινέσει σε ζητήματα διαχωρισμού της Εκκλησίας από το κράτος.

Με τις ευλογίες του Ιερώνυμου και των άλλων εκκλησιαστικών παραγόντων ετοιμάζεται για τη μεγάλη μάχη όταν θα έλθουν τα μέτρα στη Βουλή, προκειμένου να απαντήσει στο τραγικό ερώτημα: Πώς είναι να καταψηφίζεις μέτρα που δεσμεύεσαι ότι θα εφαρμόσεις…

topontiki.gr

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου