Κυριακή, Απριλίου 23, 2017

«Καταφύγιο» για πρώην μαχητές των Ταλιμπάν η Γερμανία -Χιλιάδες έχουν εισέλθει στη χώρα



DER SPIEGEL

Την πεποίθηση ότι χιλιάδες πρώην μαχητές των Ταλιμπάν ενδέχεται να έχουν εισέλθει στη Γερμανία τα τελευταία δύο χρόνια, αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το περιοδικό Der Spiegel...

Η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF) ενημέρωσε τους αξιωματούχους ασφαλείας ότι χιλιάδες μετανάστες δήλωσαν ότι είναι πρώην μαχητές των Ταλιμπάν κατά τη διαδικασία του αιτήματος ασύλου.

Το ίδιο δημοσίευμα κάνει λόγο για τουλάχιστον 70 Αφγανούς, οι οποίοι ερευνώνται από τη γερμανική ομοσπονδιακή εισαγγελία παρά το γεγονός ότι δεν έχει διευκρινιστεί αν όλοι τους θεωρούνται ύποπτοι ότι είναι ενεργά μέλη των Ταλιμπάν.

Έξι βρίσκονται ήδη υπό προσωρινή κράτηση και ανακρίνονται, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν οι προκαταρκτικές ακροαματικές διαδικασίες που αφορούν πολλούς άλλους.

Μέχρι ούτε η BAMF ούτε οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς έχουν προβεί σε διάψευση ήεπιβεβαίωση του δημοσιεύματος.

Η κυβέρνηση της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, η οποία δέχεται επικρίσεις επειδή επέτρεψε την είσοδο σε τόσο μεγάλο αριθμό μεταναστών, ειδικά μάλιστα έπειτα από τις πολλές ένοπλες επιθέσεις τον περασμένο χρόνο που συνδέονται με μετανάστες, απελαύνει ομάδες Αφγανών των οποίων το αίτημα ασύλου έχει απορριφθεί.

Η Μέρκελ, η οποία επιδιώκει την εκλογή της για τέταρτη θητεία στις 24 Σεπτεμβρίου, υπερασπίστηκε πρόσφατα την αύξηση των απελάσεων αυτών λέγοντας ότι όλες οι άλλες χώρες μέλη της ΕΕ κάνουν το ίδιο. Όπως μάλιστα ανέφερε η ίδια, περίπου το 55% των Αφγανών έλαβαν καθεστώς πρόσφυγα στη Γερμανία, ενώ το 45% απορρίφθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ



Πηγή: «Καταφύγιο» για πρώην μαχητές των Ταλιμπάν η Γερμανία -Χιλιάδες έχουν εισέλθει στη χώρα | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/332782/katafygio-gia-proin-mahites-ton-talimpan-i-germania-hiliades-ehoyn-eiselthei-sti-hora#ixzz4ezKgNpmT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου