Κυριακή, Απριλίου 30, 2017

Πώς είναι σήμερα το παιδί που από τα 2 του κάπνιζε μανιωδώς, 40 τσιγάρα την ημέρα [εικόνες]



ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΖΩΗ

Το αγοράκι που είχε σοκάρει τον κόσμο γιατί κάπνιζε μανιωδώς 40 τσιγάρα την ημέρα από την ηλικία των δύο ετών κατάφερε και απεξαρτήθηκε απ΄αυτό και τώρα έχει μία κανονική ζωή....

Ο Αλντί Ριζάλ ήταν μόλις δύο ετών όταν είχαν κυκλοφορήσει οι φωτογραφίες με τον ίδιο να καπνίζει τσιγάρο, ενώ ήταν πάνω στο κόκκινο αυτοκινητάκι του. Οι γονείς του είχαν αναφέρει πως το παιδί τους κάπνιζε 40 τσιγάρα την ημέρα και δεν μπορούσαν με τίποτα να τον σταματήσουν.



Έτσι μετά από παρέμβαση των αρχών, ο Ριζάλ σταμάτησε σταδιακά να το τσιγάρο, παίρνοντας όμως πάρα πολλά κιλά, με αποτέλεσμα να ζυγίζει σχεδόν 7 φορές περισσότερες από τον μέσο όρο.



Μάλιστα, η μητέρα του είχε πει στην Daily Mail πως έτρωγε μεγάλες ποσότητες λιπαρών φαγητών, καθώς και τρία κουτιά συμπυκνωμένα κουτιά γάλακτος ημερησίως, ενώ αν δεν του τα έδιναν, εκείνο χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο.



Όπως και να έχει όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, καθώς ο (σήμερα) 9χρονος Αλντί έχει κόψει κάθε κακή συνήθεια, αφού δεν καπνίζει και κάνει δίαιτα τα τελευταία 4 χρόνια.



Ο ίδιος τρώει περισσότερα φρούτα και λαχανικά και έχει χάσει πολλά από τα περιττά κιλά που είχε πάρει. Πλέον το αγόρι από την Ινδονησία πηγαίνει στο σχολείο, όπου μάλιστα είναι πολύ καλός μαθητής και διασκεδάζει με τους φίλους του, όπως όλα τα παιδιά.



H ιστορία του που είχε σοκάρει

Οι φωτογραφίες του, ενώ ήταν δύο ετών και κάπνιζε, είχαν σοκάρει την υφήλιο. Αλλά και αργότερα, όταν το έκοψε και είχε πέσει με τα μούτρα στο φαγητό ο οι φωτογραφίες του Αλντι έκαναν το γύρο του κόσμου.

Σύμφωνα με ντοκιμαντέρ που είχε προβληθεί, ο Αλντι κατά τη διάρκεια της θεραπείας του είδε ψυχιάτρους που ενθάρρυναν τη μητέρα του να τον κρατά απασχολημένο με το παιχνίδι και της έμαθαν τους κινδύνους του καπνίσματος.

Η μητέρα του, Diane Rizal είχε πει στη Daily Mail πως, ενώ το παιδί προσπαθούσε να κόψει το κάπνισμα υπήρχαν ακόμα πολλοί άνθρωποι που προσέφεραν στον γιο της τσιγάρα αλλά εκείνος αρνούνταν.



«Αρχικά είχε πολλά νεύρα χωρίς τα τσιγάρα του και καλούσαμε τον Δρ Seto για βοήθεια» έλεγε και προσέθετε «τώρα δεν θέλει πια να καπνίζει», η μαμά του.

Στη συνέχεια η οικογένεια βρέθηκε αντιμέτωπη με τον εθισμό του μικρού στο φαγητό με την μητέρα του ναανησυχεί για το βάρος του γιου της, υποστηρίζοντας πως το αγοράκι ζητούσε φαγητό όπως απαιτούσε τσιγάρα.

«Οταν πρωτοέκοψε το κάπνισμα ζητούσε πολλά παιχνίδια. Χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο αν δεν του δίναμε αυτό που ήθελε. Γι' αυτό του δίναμε τσιγάρα στην αρχή, λόγω των ξεσπασμάτων και του κλάματος. Τώρα δεν του δίνω τσιγάρα αλλά τρώει πολύ» έλεγε τότε.



Σοκαριστική ήταν η αποκάλυψη ότι οι γονείς του τού έδιναν τρία κουτιά ζαχαρούχο γάλα την ημέρα!










Πηγή: Πώς είναι σήμερα το παιδί που από τα 2 του κάπνιζε μανιωδώς, 40 τσιγάρα την ημέρα [εικόνες] | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/334069/pos-einai-simera-paidi-poy-apo-ta-2-toy-kapnize-maniodos-40-tsigara-tin-imera-eikones#ixzz4fZoLP0H4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου