Πέμπτη, Μαρτίου 02, 2017

Oσκαρ Photoshop στο Ιράν: «Μαύρισαν» τη «γυμνή» Θερόν για να μην σκανδαλίσει




Δείτε βίντεο και εικόνες

«Το Όσκαρ για την καλύτερη λογοκρισία πηγαίνει στην ομάδα Photoshop της Ισλαμικής Δημοκρατίας», έγραψε χρήστης στο Facebook 
Στην 89η ετήσια απονομή Οσκαρ, το βράδυ της Κυριακής, το Ιράν...
είχε την τιμητική του, καθώς η ταινία The Salesman, του σκηνοθέτη Asghar Farhadi από την Τεχεράνη, κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Φυσικά, μια τέτοια διάκριση έγινε viral στα τοπικά Μέσα, αλλά αυτό που πραγματικά ξεχώρισε ήταν το Ιρανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (Iranian Labor News Agency - ILNA).



Το πρακτορείο κάλυψε τηλεοπτικά τη νίκη του Ιράν στα Οσκαρ, μεταδίδοντας τις σκηνές όταν η Σαρλίζ Θερόν, ανέβηκε στη σκηνή για την απονομή της σημαντικής αυτής διάκρισης, μαζί με τη θρυλική ηθοποιό Σίρλεϊ Μακ Λέιν.

Ομως, δεν την έδειξε τη σκηνή ακριβώς όπως ήταν, αλλά κάλυψε το γυμνό δέρμα της ηθοποιού χρησιμοποιώντας photoshop.Το πρακτορείο κάλυψε τη «γύμνια» της Θερόν για να μην σκανδαλίσει τους τηλεθεατές μαυρίζοντας την κυριολεκτικά.

H Σαρλίζ πριν το photoshop




H Σαρλίζ μετά το photoshop





Δείτε παρακάτω το βίντεο, το οποίο ανέβηκε στο facebook.

 
Αλλά μην νομίζετε ότι η Θερόν ήταν η μόνη που λογόκριναν. Λίγο αργότερα, η Anousheh Ansari ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το Όσκαρ για λογαριασμό του σκηνοθέτη Farhadi, φορώντας ένα μπλε φόρεμα το οποίο άφηνε ακάλυπτο ένα ελάχιστο κομμάτι δέρματος από τον λαιμό της μέχρι τη μασχάλη.



Όπως πολύ καλά υποψιάζεστε, το πρακτορείο χρησιμοποίησε μια τεχνική θολώματος, λογοκρίνοντας ακόμα και αυτά τα λίγα εκατοστά δέρματος.



Ο χρήστης που ανέβασε το απόσπασμα στο Facebook γράφει στη λεζάντα:

«Το Όσκαρ για την καλύτερη λογοκρισία πηγαίνει στην ομάδα Photoshop της Ισλαμικής Δημοκρατίας!

Καθώς το πρακτορείο κάλυπτε την τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ και το μήνυμα του Asgar Farhadi υπέρ των καταπιεσμένων, έβαλαν μαύρο χρώμα στο δέρμα της Σαρλίζ Θερόν και θόλωσαν το δέρμα της Anousheh Ansari, καλύπτοντας τα χέρια και τους ώμους τους, αφήνοντας ορατά μόνο κεφάλια τους.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα του φόβου της Ισλαμικής Δημοκρατίας για τα γυμνά χέρια των Ιρανών γυναικών. Είναι ντροπή, αλλά αυτός είναι ο τρόπος που τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης καλύπτουν τέτοιες εκδηλώσεις εδώ και χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου