Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2017

Εκτός ΟΝΝΕΔ ο διευθυντής Θεσσαλονίκης για τα σεξιστικά σχόλια κατά Αναγνωστοπούλου



ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ


Εκτός ΟΝΝΕΔ βρίσκεται πλέον ο διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, Εμμανουήλ Κούλας, μετά τη σεξιστική επίθεση κατά της Σίας Αναγνωστοπούλου....


Υπέβαλε παραίτηση, η οποία έγινε αμέσως δεκτή από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Κώστα Δέρβο, ο οποίος σχολιάζοντας την ανάρτηση του διευθυντή της ΟΝΝΕΔ στο twitter (ότι «Η Αναγνωστοπούλου πιο εύκολα θα περνούσε για τσατσά παρά για "πουτάνα" του Νότου»), σημείωσε:

«Σεξιστικές και ρατσιστικές απόψεις δεν βρίσκουν σύμφωνη την Οργάνωση, ούτε χωράνε στην ΟΝΝΕΔ. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε απέναντι σε τέτοιου είδους θέσεις. Ως εκ τούτου, η παραίτηση του συγκεκριμένου στελέχους της ΟΝΝΕΔ έγινε ήδη δεκτή».

Η ανάρτηση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ



Ο ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την παρέμβαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη «Ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε να σχολιάσει ο διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, Εμμανουήλ Κούλας, τα όσα είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, για τον Γερούν Ντάισελμπλουμ είναι χυδαίος και αποκρουστικός» τονίζει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την ανάρτηση που έκανε ο διευθυντής της ΟΝΝΕΔ.

Το σχόλιο

Το σχόλιο που ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter o διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Εμμανουήλ Κούλας με αφορμή την απάντηση της Σίας Αναγνωστοπούλου στον Γερούν Ντάισελμπλουμ, στην οποία η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραφε ως «πουτάνα» του Νότου.

Ο κ. Κούλας έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter: «Η Αναγνωστοπούλου πιο εύκολα θα περνούσε για τσατσά παρά για "πουτάνα" του Νότου» ωστόσο λίγο αργότερα έκλεισε τον λογαριασμό του.



Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου νωρίτερα ζήτησε την παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζοντας:





Η κ. Αναγνωστοπούλου απάντησε ωστόσο με νέα ανάρτησή της στο Facebook κάνοντας λόγο για απαράδεκτη προσωπική επίθεση εναντίον της και για "ακραία σεξιστικό σχόλιο, καθαρά ακροδεξιάς έμπνευσης" του κ. Κούλα. Η πρώην υπουργός κάλεσε μάλιστα την ΝΔ να τοποθετηθεί επί του θέματος.

"Ο διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, χωρίς να αντιλαμβάνεται προφανώς, αυτός ο Άριστος, ότι οι λέξεις σε ένα πολιτικό σχόλιο είναι το όχημα για τη μετάδοση ενός πολιτικού μηνύματος, προβαίνει σε απαράδεκτη προσωπική επίθεση εναντίον μου. Με το ακραία σεξιστικό σχόλιο (κάνεις για τσατσά όχι για πουτάνα) καθαρά ακροδεξιας έμπνευσης, ο κύριος αυτός εκφράζει τη νεολαία της ΝΔ. Η ΝΔ τι λέει; Εν αναμονή..." έγραψε η κ. Αναγνωστοπούλου.




«Ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε να σχολιάσει ο διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, Εμμανουήλ Κούλας, τα όσα είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, για τον Γ.Ντάισελμπλουμ είναι χυδαίος και αποκρουστικός» τονίζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ επιδόθηκε σε ένα άκρως σεξιστικό υβρεολόγιο, με αφορμή ένα πολιτικό σχόλιο της Σ.Αναγνωστοπούλου για τις υποτιμητικές και σεξιστικές δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup σχετικά με τους λαούς του Νότου της Ευρώπης» αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

Παράλληλα καλεί τον Κ.Μητσοτάκη «να αποδοκιμάσει έμπρακτα το στέλεχος της νεολαίας του κόμματος του. Σε διαφορετική περίπτωση, θα θεωρήσουμε ότι υιοθετεί τις απόψεις του».








Πηγή: Εκτός ΟΝΝΕΔ ο διευθυντής Θεσσαλονίκης για τα σεξιστικά σχόλια κατά Αναγνωστοπούλου | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/326849/ektos-onned-o-dieythyntis-thessalonikis-gia-ta-sexistika-sholia-kata-anagnostopoyloy#ixzz4cBL1ni00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου