Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2017

ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ. ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕYΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΑΠΟΥΛΑ. ΤΙ ΒΓΑΙΝΕΙ;

Είναι σαφές ότι επιχειρείται μια ριζική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. Τα μικρά κόμματα περίπτερα ΑΝΕΛ, ΠΟΤΑΜΙ, Λεβέντης δεν θα βρίσκονται στις επόμενες εκλογές στην βουλή. Έτσι η ανάγκη των διαπλεκομένων και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η δημιουργία νέων δεκανικιών. Δημιουργείται το κόμμα των ζόμπι, το ΠΑΣΟΚ, με ταυτόχρονη επάνοδο των Διαμαντοπούλου, Ραγκούση και λοιπών συγγενών, το οποίο στο τέλος θα συμπράξει με το ΠΑΣΟΚ της Φώφης...
για να αυξηθεί επικοινωνιακά, η δυναμική του κόμματος της Φώφης και του Γιωργάκη.
Σε όλα αυτά, οι τεθλιμμένοι συγγενείς νεοδημοκράτες, στέκονται αμήχανοι. Είναι έτοιμοι να ψηφίσουν Κυριάκο, όχι γιατί πίστεψαν ποτέ σε αυτόν, αλλά γιατί θελουν να φύγει ο Σύριζα, λες και ο Κούλης, θα κάνει κάτι διαφορετικό από το συνονθύλευμα που δήθεν κυβερνά.
Οι πιεστικές τάσεις, που αναπτύσσονται στην Νέα Δημοκρατία, ασχέτως εάν τα διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης σιωπούν, είναι τεράστιες. Η περιφανής γκάφα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δήλωσε ότι θα συνεργασθεί και με το ΠΑΣΟΚ, εάν δεν έχει αυτοδυναμία -που δεν θα έχει -προβλημάτισε πολλούς, στο στρατόπεδο της ιστορικής παράταξης.

Με απλά λόγια, οι νεοδημοκράτες καλούνται να ψηφίσουν Κυριάκο για να φύγει ο Σύριζα και να συγκυβερνήσει ο Κυριάκος με την Φώφη και τον Γιωργάκη. Με εκείνους δηλαδή, που κυνήγησαν την κυβέρνηση Καραμανλή, περισσότερο από τον κάθε άλλο αντίπαλό της και ξεπούλησαν την χώρα με τα μνημόνια.

Σε όλα αυτά ο Κυριάκος, αντιπαραθέτει το "να φύγει ο Σύριζα". Ναι λοιπόν να φύγει. Αλλά να' ρθει πάλι το παλαιοπασόκ και ο Γιωργάκης; Αυτή είναι η λύση; Εάν οι νεοδημοκράτες δεν κατανοήσουν εγκαίρως ότι η λύση δεν είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μπουν σε περιπέτειες ίδιες και όμοιες με το ΠΑΣΟΚ και θα ψάχνουν την παράταξη κάτω από το δέκα τοις εκατό. Δεν μπορεί να ταΐζεις κουτόχορτο συνεχώς τους πολίτες, χωρίς να λες ξεκάθαρα τι εκπροσωπείς και τι θα εκανες εσύ σε ανάλογες περιπτώσεις... Εκτός εάν μετά την περίοδο Σαμαρά, οι νεοδημοκράτες έχουν υποστεί... για δεύτερη φορά "πολιτικό εγκεφαλικό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου