Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά σήμερα


Συνεχίζεται ακάθεκτη η κακοκαιρία

Για μία ακόμη μέρα παρατείνονται οι «παγωμένες» διακοπές των μαθητών

Με την κακοκαιρία να συνεχίζεται ακάθεκτη, παρατείνοντας την ταλαιπωρία δεκάδων περιοχών της χώρας, πολλοί δήμοι έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα παραμείνουν και σήμερα....κλειστά τα σχολεία, προκειμένου να μην τεθούν σε κίνδυνο οι μαθητές.

Υπενθυμίζεται ότι για πολλές περιοχές της χώρας θα είναι η τέταρτη μέρα όπου εφαρμόζεται το εν λόγω μέτρο, με τη χιονόπτωση όχι μόνο να μην υποχωρεί αλλά να εντείνεται τα τελευταία 24ωρα.

Αποκλεισμένα χωριά, νησιά ολόκληρα χωρίς ρεύμα και νερό, διακοπή κυκλοφορίας σε μεγάλα τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου, τεράστια προβλήματα στην κίνηση στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, αλλά και κλειστά σχολεία και καταστήματα, είναι τα αποτελέσματα της σφοδρής κακοκαιρίας και του χιονιά που πλήττει και σήμερα, για έκτη ημέρα, μεγάλο τμήμα της Ελλάδας.

Δείτε αναλυτικά τις ανακοινώσεις των δήμων για τα κλειστά σχολεία ανα περιοχή

Θεσσαλονίκη

Κλειστά μέχρι και την Παρασκευή αποφάσισε να κρατήσει τα σχολεία και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, όπως και ο Δήμος Θερμαϊκού. Όπως ανακοινώθηκε, σήμερα Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης δε θα λειτουργήσουν, για λόγους ασφαλείας, ούτε οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Κλειστοί θα παραμείνουν σήμερα οι παιδικοί σταθμοί του Οργανισμού Βρεφονηπιακής Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (ΟΒΡΕΠΟΜ). Στο Δημοτικό Βρεφοκομείο «Ο 'Αγιος Στυλιανός», σήμερα Πέμπτη, θα λειτουργήσει ένα τμήμα, κατά τις ώρες 07.00 έως 13.00.
Δεν θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα γερμανικής γλώσσας στο 14ο Γυμνάσιο Λύκειο (Θεμιστοκλή Σοφούλη και Παπανδρέου 1), καθώς και τα μαθήματα ρωσικής ορολογίας στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (Εγνατίας 132).
Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.), το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π. ΑμεΑ), δεν θα λειτουργήσουν αύριο, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 (Καρακάση 1) θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας, από τις 08.00 έως τις 16.00. Τα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Κ.Ε.ΔΗ.Θ.), στην οδό Κ. Καραμανλή 164, θα λειτουργήσουν επίσης με προσωπικό ασφαλείας, από τις 07.00 έως τις 15.00.
Εξάλλου, ο Δήμος Θερμαϊκού ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν την Πέμπτη 12/01/2017 και την Παρασκευή 13/01/2017, ενώ οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.
Οι υπόλοιποι 12 Δήμοι του Νομού της Θεσσαλονίκης είχαν ανακοινώσει νωρίτερα την παράταση της αναστολής των μαθημάτων στα σχολεία.

Κεντρική Μακεδονία

-Στον Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής κλειστές θα παραμείνουν σήμερα, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) .

-Στον Δήμο Πολυγύρου Χαλκιδικής δε θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία όλων των βαθμίδων. Οι παιδικοί σταθμοί σε όλο τον Δήμο θα παραμείνουν κλειστοί όπως επίσης και το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου. Κλειστό θα παραμείνει και την Πέμπτη το Στέκι Αλληλεγγύης.

-Στον Δήμο Κιλκίς δε θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

-Στον Δήμο Βέροιας δε θα γίνουν μαθήματα την Πέμπτη 12/01/2017, σε όλες τις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

-Στον Δήμο Πέλλας όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα είναι κλειστά

-Στον Δήμο Έδεσσας κλειστά θα παραμείνουν  τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σε ότι αφορά στους Παιδικούς Σταθμούς, λόγω μικρής προσέλευσης παιδιών θα λειτουργήσει μόνο ο Α’ Παιδικός Σταθμός με το προσωπικό όλων των μονάδων, για την εξυπηρέτηση όλων των παιδιών.

-Στον Δήμο Κατερίνης κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Λέσβος

Λόγω των συνεχιζόμενων έντονων καιρικών φαινομένων, με απόφαση του δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού και σε συνεννόηση με την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, σήμερα, Πέμπτη, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Λέσβου, θα λειτουργήσουν ως εξής:
Για την πρωτοβάθμια εκπαίδευσης Λέσβου:
Δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες της Λέσβου, εκτός από αυτές της πόλης της Μυτιλήνης και των μονάδων Βαρειάς, Ταξιαρχών, Αγίας Μαρίνας, Λουτρών, Χαλίκων, Παναγιούδας, Μόριας, Αφάλωννα, Παμφίλων και Λουτρόπολης Θερμής.
Για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Λέσβου:
Δε θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες Γυμνάσιο Αγιάσου, Γενικό Λύκειο Αγιάσου, Γυμνάσιο και Λυκειακές τάξεις Άγρας, Γυμνάσιο Άντισσας, Λύκειο Άντισσας, Γυμνάσιο Γέρας, Γενικό Λύκειο Γέρας, ΕΠΑΛ Γέρας, Γυμνάσιο Ερεσού, Γυμνάσιο Ιππείου, Γενικό Λύκειο Ιππείου, Εσπερινό Γυμνάσιο και Λυκειακές Μυτιλήνης, Εσπερινό ΕΠΑΛ Μυτιλήνης, ΕΕΕΕΚ Λέσβου, Γυμνάσιο Καλλονής, Γενικό Λύκειο Καλλονής, ΕΠΑΛ Καλλονής, Γυμνάσιο Μανταμάδου, Γενικό Λύκειο Μανταμάδου, Γυμνάσιο Πολιχνίτου, Γενικό Λύκειο Πολιχνίτου, Γυμνάσιο Φιλίας.
Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού θα λειτουργήσουν κανονικά.
Επίσης, κανονικά θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες σε όλα τα άλλα, εκτός Λέσβου, νησιά του Αιγαίου.

Δυτική Θεσσαλία

Με απόφαση του δήμου Καρδίτσας, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου. Επίσης, κλειστοί θα παραμείνουν αυτές τις δύο ημέρες οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, καθώς και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών του δήμου.

Ο Δήμος Τρικκαίων ανακοινώνει ότι με απόφαση του δημάρχου, Δημήτρη Παπαστεργίου,τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιφέρεια ευθύνης του θα παραμείνουν κλειστά. Αντίθετα, ανοιχτοί θα είναι οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, μόνο στην πόλη των Τρικάλων. Η απόφαση λαμβάνεται εξαιτίας του παγετού, της ολισθηρότητας των δρόμων και των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Τέλος, λόγω της συνεχιζόμενης, έντονης κακοκαιρίας δεν θα λειτουργήσουν  όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Καλαμπάκας, καθώς και όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Ηράκλειο

Ορισμένες σχολικές μονάδες στο Νομό Ηρακλείου θα παραμείνουν και σήμερα Πέμπτη κλειστές εξαιτίας της πρόσφατης χιονόπτωσης και του παγετού. Ειδικότερα το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο στο Μάραθος θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, ενώ για τις ίδιες ημέρες, το νηπιαγωγεία και το δημοτικό σχολείο της Ροδιάς θα λειτουργήσουν με ώρα προσέλευσης των μαθητών, τις 10:00. Όλες οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Η σχετική απόφαση πάρθηκε έπειτα από σύσκεψη του δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας Μανώλη Παπαδομανωλάκη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής, Προστασίας, Παιδείας, Μαλεβιζίου, Γιώργο Μαρκατάτο, αφού συνεκτιμήθηκαν όλα τα νεότερα δεδομένα και για την αποφυγή ατυχημάτων εξαιτίας του πρωινού παγετού.
Επίσης, τη διακοπή των μαθημάτων στις 12 Ιανουαρίου 2017, ημέρα Πέμπτη, στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται στη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Χερσονήσου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή και οι οποίες καθιστούν την πρόσβαση αλλά και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων αδύνατη. Συγκεκριμένα, θα παραμείνουν κλειστά στην Δημοτική Κοινότητα Μοχού ο Παιδικός Σταθμός, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Μοχού.

Βόλβη

Ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Βόλβης, λόγω του παγετού και των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που επικρατούν σε όλη την επαρχία Λαγκαδά.


Κοζάνη

Mε απόφαση του Αναπληρωτή Δημάρχου Κοζάνης Γιώργου Βαλαή τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κοζάνης , θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κοζάνης και της Κοινωφελούς Επιχείρησης θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μια ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 8 π.μ.

Φλώρινα

Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά λόγω της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Φάρσαλα

Με απόφαση του δημάρχου Φαρσάλων Αρ. Καραχάλιου, όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων που λειτουργούν στα όρια του δήμου Φαρσάλων θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, λόγω της έντονης χιονόπτωσης και του παγετού. Δήμος Νεστορίου Κλειστά θα είναι τα σχολεία σήμεραΠέμπτη 12-01-2017 και Παρασκευή 13-01-2017, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Κύμη

Η Πρωτοβάθμια και η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή αποφάσισαν όπως , μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις συνεχιζόμενες χιονοπτώσεις, όλες οι Σχολικές Μονάδες που λειτουργούν στα όρια του Δήμου μας θα παραμείνουν κλειστές την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη , θα υπάρξει ανάλογη νέα ανακοίνωση προκειμένου να ενημερωθούν έγκαιρα, μαθητές, γονείς και καθηγητές

Σκιάθος

Τα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σκιάθου δεν θα λειτουργήσουν έως και την Παρασκευή 13/01/2017, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017: - Στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Ορεστιάδας ΚΛΕΙΣΤΑ. - Στο Δήμο Διδυμότειχου ΚΛΕΙΣΤΑ. - Στο Δήμο Σουφλίου θα είναι ΚΛΕΙΣΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου