Κυριακή, Δεκεμβρίου 04, 2016

Καταδίκη – σοκ για σεξουαλικό έγκλημα σε πασίγνωστο επιχειρηματία…

Posted by olympiada 

Ο΄Αντονυ Κωνσταντίνου, γιός του δολοφονηθέντος ελληνοκύπριου μεγιστάνα.

Ο 35χρονος Άντονυ Κωνσταντίνου, γιός του δολοφονηθέντος Ελληνοκύπριου εκατομμυριούχου βιομήχανου .....Άριστου Κωνσταντίνου, καταδικάστηκε χθές (Πέμπτη 1.12.2016) από το Κακουργιοδικείο του Λονδίνου σε ένα χρόνο φυλάκιση για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον δύο…γυναικών στο γραφείο του και χαρακτηρίστηκε ως ‘sex bully’.

Ο Κωνσταντίνου, Εκτελεστικός Σύμβουλος της εταιρίας Capital World Markets στο Σίτυ του Λονδίνου, προτού επιτεθεί σε μια από τις νεαρές γυναίκες καυχήθηκε ότι «Δεν μπορείς να πεις όχι σε ένα Έλληνα». Στην συνέχεια, όπως λέχθηκε στο δικαστήριο, προέβη σε απρεπή σχόλια για το κορμί της κοπέλας προτού την εξαναγκάσει να φάει ζεστό wasabi και να συνεχίζει την σεξουαλική παρενόχληση.

Την δεύτερη κοπέλα την ενόχλησε κατά την διάρκεια πάρτι που διοργάνωσε για να γιορτάσει κέρδος ενός εκατομμυρίου λιρών, που κέρδισε με μια ξένη συναλλαγή της εταιρίας. Αρνήθηκε τις κατηγορίες αλλά το δικαστήριο τον βρήκε ένοχο σε δύο κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης.

Ο πατέρας του καταδικασθέντος ΄Αντονυ Κωνσταντίνου, ο μεγιστάνας βιομήχανος ενδυμάτων Άριστος Κωνσταντίνου είχε δολοφονηθεί το 1985 στο σπίτι του στο Hampstead του Λονδίνου, όταν ο Άντονυ ήταν μόλις τριών ετών. Η δολοφονία παραμένει ανεξιχνίαστη.

Ανακοινώνοντας την ποινή του ο Δικαστής Nicholas Coke, QC, του είπε:

« Το σεξουαλικό bullying στο χώρο εργασίας είναι πολύ σοβαρό θέμα. Είναι επιβαρυντικό το ότι οι δύο επιθέσεις αποτελούν παραδείγματα ανθρώπων σε ψηλές θέσεις σε ένα οργανισμό που ενεργούν με αυτό τον τρόπο εναντίον ανθρώπων που εξαρτώνται από τον οργανισμό. Το κάνει ο διευθυντής και οι υπόλοιποι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα να το σταματήσουν ».

Φανούλα Αργυρού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου