Κυριακή, Δεκεμβρίου 04, 2016

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΜΟΥΓΓΑ Ε; Σαουδική Αραβία: Απειλές κατά της ζωής της δέχεται γυναίκα γιατί φωτογραφήθηκε χωρίς μπούργκα


Μια νεαρή γυναίκα που «τόλμησε» να φωτογραφηθεί χωρίς μπούρκα σε δρόμο του Ριάντ αντιμετωπίζει τώρα απειλές κατά της ζωής της.
Ορισμένοι χρήστες ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης αντέδρασαν με οργή μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας. Ένας μάλιστα κάλεσε τις αρχές.... της Σαουδικής Αραβίας «να την εκτελέσουν και να πετάξουν το κορμί της στα σκυλιά»...

Η φωτογραφία αρχικά αναρτήθηκε σ' έναν λογαριασμό υπό το όνομα Μαλάκ αλ Σέχρι, ο οποίος στο μεταξύ διαγράφηκε, όπως αναφέρουν οι International Business Times.



Mια φοιτήτρια που ανάρτησε εκ νέου την φωτογραφία, είπε στην ιστοσελίδα ότι η αλ Σέχρι είχε ανακοινώσει την απόφασή της να βγει έξω για πρωινό χωρίς να φορά μπούρκα, χιτζάμπ ή αμπάγια, δηλαδή κάποια απ' τις παραδοσιακές σαουδαραβικές ενδυμασίες που καλύπτουν το σώμα των γυναικών.



Η φοιτήτρια είπε ότι άρχισε να δέχεται απειλές θανάτου όταν ανέβασε στο twitter τη σχετική φωτογραφία που ζητούσαν κάποιοι followers ως απόδειξη.

«Βρέθηκαν τόσοι πολλοί που επαναπροώθησαν τη φωτογραφία, ώστε γρήγορα έφθασε στα αυτιά εξτρεμιστών, εξ' ου και οι απειλές», είπε η φοιτήτρια. «Έσβησε τα tweet της, αλλά δεν σταμάτησαν, έτσι αναγκάστηκε να κλείσει το λογαριασμό της στο twitter.»

Όμως η φωτιά είχε ήδη ανάψει. Πολύ γρήγορα έγινε viral ένα hashtag με τον τίτλο «ζητούμε τη φυλάκιση της αντάρτισσας αλ Σέχρι».

Ένας χρήστης έγραψε «προτείνουμε να χυθεί αίμα», ενώ ένας άλλος απαίτησε «σκληρή τιμωρία».



Όμως παρά την οργή σε συντηρητικούς μουσουλμανικούς κύκλους, βρέθηκαν πάρα πολλοί χρήστες στη Σαουδική Αραβία που υπερασπίστηκαν την ενέργεια της νεαρής γυναίκας.

Το περιστατικό αυτό έρχεται σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η διαμάχη στη Σαουδική Αραβία σχετικά με το αν θα πρέπει πλέον να επιτρέπεται στις γυναίκες να οδηγούν αυτοκίνητα.



Η Σαουδική Αραβία είναι η μοναδική χώρα στον πλανήτη, που εξακολουθεί να απαγορεύει στις γυναίκες να κάθονται στο τιμόνι, αλλά ένα μέλος της βασιλικής οικογένειες πρότεινε προ ημερών να αλλάξει η σχετική νομοθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου