Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016

Το δείπνο Ολάντ - Μεϊμαράκη που προκάλεσε «εγκεφαλικό» στον Κυριάκο Μητσοτάκη - Τι συζητήθηκε

Έντονη ενόχληση υπάρχει στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα όσα διεμήφθησαν – και διέρρευσαν – στο δείπνο που παρέθεσε ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ στον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο πρώην πρόεδρος ...της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης βρέθηκε δίπλα στον κ. Παυλόπουλο, με το Γάλλο Πρόεδρο να του δίνει συγχαρητήρια, όπως αποκαλύπτει στο ρεπορτάζ του το real.gr, για την εθνική στάση που κράτησε κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος της ΝΔ και κυρίως για τη στήριξη που προσέφερε στον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία του 2015 και να μην οδηγηθεί η Ελλάδα στο Grexit.

«Τα επιπλέον μέτρα που ζητούνται λόγω των υψηλών πλεονασμάτων είναι υφεσιακά και δημιουργούν σκληρή λιτότητα. Δεν μπορούν να περάσουν από το κοινοβούλιο», προειδοποίησε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του real.gr, τον Γάλλο πρόεδρο, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, αφού τον ευχαρίστησε για τα καλά του λόγια.

Η στάση αυτή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη που συνεχίζει τον ανένδοτο κατά της κυβέρνησης με αιχμή του δόρατος την αποδοχή σκληρών μεταρρυθμίσεων (περικοπών, απολύσεων κλπ) στη δεύτερη αξιολόγηση, επιβεβαιώνει τις δύο συγκρουόμενες τάσεις που εμφυλοχωρούν στη ΝΔ.

Την ίδια ώρα τα συγχαρητήρια Ολάντ για την «εθνική στάση» αποτελούν εμμέσως πλην σαφώς καταδίκη της στρατηγικής επιλογής Μητσοτάκη να πετροβολεί την κυβέρνηση την ώρα που η διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου