Παρασκευή, Δεκεμβρίου 02, 2016

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση ασκεί συστηματικά κριτική στην επόμενη...

Βιάζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να γίνει πρωθυπουργός. Μάλιστα είναι βέβαιος πως...
το κόμμα του θα είναι η επόμενη κυβέρνηση.

Σε ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε ξανά τη συγκυβέρνηση για ιδεοληψίες και για το ότι διώχνει τους επενδυτές για να συμπληρώσει: «Ανεξάρτητα από το αν ο κ. Τσίπρας είναι στην Κούβα, στη Νικαράγουα ή στην Αθήνα, είναι σταθερά απών από την προσπάθεια για μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία για να βγούμε από την κρίση».

Ακόμη, ο Κυριάκος παράταξης υπογράμμισε πως «η έκβαση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος είναι αβέβαιη» και πως «οι συνεχείς καθυστερήσεις οδηγούν πάντα σε νέα επώδυνα μέτρα».

Δεκατέσσερις μήνες διήρκεσε η πρώτη αξιολόγηση και μας προέκυψαν τελικά πρόσθετα φορολογικά μέτρα, ο δημοσιονομικός «κόφτης» και το υπερταμείο. Και κάθε αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης θα επιτείνει το κλίμα αβεβαιότητας και θα καθυστερήσει και άλλο την απαραίτητη ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης.

Στη συνέχεια αναρωτήθηκε εάν «υπάρχει πολιτική ευθύνη για αυτό το κυβερνητικό φιάσκο; Ιδρώνει το αυτί κανενός που η Ελλάδα έχει καταστεί προορισμός προς αποφυγήν για κάθε επενδυτή; Θα μου πείτε από μια ανεύθυνη κυβέρνηση δεν μπορεί να περιμένει κανείς την ανάληψη πολιτικής ευθύνης».

Αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην περίοδο αυτή της βαθιάς κρίσης και απευθυνόμενος στους Δημάρχους είπε: «Είστε ένας από τους σημαντικούς πυλώνες που διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η Ν.Δ. «είναι απολύτως αντίθετη σε κάθε σκέψη αλλαγής του εκλογικού συστήματος της Αυτοδιοίκησης».
Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου