Κυριακή, Δεκεμβρίου 04, 2016

3 πράγματα για να κάνετε στην αρχή κάθε μήνα


Αν είναι δυνατόν, άλλος ένας μήνας τελείωσε. Βρίσκετε τον εαυτό σας να κοιτάζει το ημερολόγιο με τις σβησμένες μέρες που έφυγαν και τις εβδομάδες που πρόκειται να έρθουν. Θα ...
ήταν πολύ εύκολο να αφήσετε και το νέο μήνα να κυλήσει σαν νερό και εσείς να μην προλάβετε να κάνετε τίποτα από αυτά που συνεχώς σχεδιάζετε. Αντί γι’αυτό, θα ήταν καλύτερο στο ξεκίνημα του μήνα, να κάνετε μια παύση και να ασχοληθείτε με 3 σημαντικές εργασίες. Θα νιώσετε καλύτερα προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσετε το μήνα και η εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων που θα κερδίσετε θα σας αποζημιώσει.

Καθαρίστε την καφετιέρα σας

Αυτή η πρώτη δουλειά είναι όμορφη και απλή. Μια φορά το μήνα είναι καλό να καθαρίζετε την καφετιέρα σας. Θα λειτουργεί πιο αποδοτικά και θα εξασφαλίζει την καθημερινή σας απόλαυση ενός γευστικού καφέ. Απλώς αναμίξτε μια κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι με 3 κουταλιές της σούπας νερό σε ένα ποτήρι και βουτήξτε στο μίγμα ένα καθαρό ποτηρόπανο. Καθαρίστε με αυτό την καφετιέρα ειδικά στο στόμιο του καφέ (μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο ξύδι αν δεν έχετε καθαρίσει ποτέ πριν την καφετιέρα σας). Μόλις τελειώσετε αφήστε το υγρό για τουλάχιστον 15 λεπτά. Στη συνέχεια ρίξτε άφθονο νερό για να την ξεπλύνετε.

Καθαρίστε το ψυγείο σας

Μην ανησυχείτε. Δεν σας προτείνουμε να κάνετε καθαρισμό σε βάθος μια φορά το μήνα. Απλώς αφιερώστε 15 λεπτά για να κάνετε ένα καλό ξεσκαρτάρισμα. Είναι ακόμα καλύτερο να το κάνετε στην αρχή κάθε εβδομάδας, αλλά στην αρχή του μήνα μπορείτε να δώσετε μια εξτρά φροντίδα στο ψυγείο και τον καταψύκτη σας. Πετάξτε όλα τα τρόφιμα που έχουν λήξει. Ξέρετε ποια λέμε! Δειγματάκια κέτσαπ από φαστ φουντ, ληγμένα γιαούρτια, τυριά που μυρίζουν, πιθανώς φάρμακα που έχουν ξεχαστεί χρόνια. Ένα μυστήριο κρέας που κρύβεται τυλιγμένο στη γωνία της κατάψυξης που ούτε θυμάστε τι είναι. Μετά το καθάρισμα, θα είστε σε θέση να σχεδιάζετε καλύτερα τα γεύματά σας, χρησιμοποιώντας τα τρόφιμα που έχετε εγκαίρως.

Θέλετε να κερδίσετε μερικούς εξτρά πόντους; Τότε προχωρήστε το ξεσκαρτάρισμα και στα ντουλάπια της κουζίνας μέχρι να τα καθαρίσετε όλα. Συγχαρητήρια! Κερδίσατε μια ανανεωμένη κουζίνα που θα χαίρεστε να μαγειρεύετε.

Κάντε τσεκ απ στο αυτοκίνητό σας

Ειδικά οι γυναίκες είναι οι χειρότερες στην τακτική συντήρηση του αυτοκινήτου. Ούτε που θυμούνται πότε κάνανε το τελευταίο σέρβις ή που φυλάνε το βιβλιαράκι με τους ελέγχους του αυτοκινήτου. Γενικά όμως, γυναίκες και άντρες, θυμούνται συνήθως να τσεκάρουν το αυτοκίνητό τους λίγο πριν τις διακοπές του καλοκαιριού. Όχι κι ό,τι καλύτερο για τη σωστή συντήρησή του, σωστά; Ένας καλύτερος τρόπος είναι να βάλετε πρόγραμμα στην αρχή κάθε μήνα να κάνετε έναν γρήγορο έλεγχο του αυτοκινήτου σας. Τσεκάρετε την πίεση στα λάστιχα, τα λάδια της μηχανής, βάλτε νερό στους καθαριστήρες. Δείτε αν δουλεύουν σωστά τα φώτα σας. Με μια στάση στο βενζινάδικο μπορείτε να ελέγξετε δωρεάν όλα αυτά. Βάζοντας τον τακτικό έλεγχο του αυτοκινήτου στο πρόγραμμά σας εξασφαλίζετε όχι μόνο ότι δεν θα σας αφήσει στη μέση του δρόμου ξαφνικά, αλλά και τη σωστή του λειτουργία για πολλά περισσότερα χρόνια. Και φυσικά η πρόληψη και για τα αυτοκίνητα συνεπάγεται εξοικονόμηση χρημάτων. Χρειάζεστε περισσότερα κίνητρα για να ξεκινήσετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου