Δευτέρα, Ιουνίου 06, 2016

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Ψάχνεις. Συνήθως το ψέμμα, έχει κοντά ποδάρια ...αλλά η διάψευση, έρχεται μετά από καιρό και τότε είναι που ψάχνεις με τον φακό να την δεις. Είναι και το κυνηγητό των εκδοτών, που έχει κάνει το παιγνίδι του εντυπωσιασμού, ακόμα σκληρότερο και το κυνήγι της αλήθειας, βάσανο πραγματικό.
Είναι μια εφημερίδα, που ψάχνεις την αλήθεια με τα κυάλια.
Ένα ιστολόγιο, του οποίου τον υπεύθυνο, θα έπρεπε καιρό τώρα να διατάξει ο εισαγγελέας ...την προσαγωγή του, όχι γιατί τον πιστεύει κανένας, όλοι πλέον τον γνωριζουν, αλλά διότι θα πρέπει πράγματι ο άνθρωπος να είναι σχιζοφρενής.
Από το πρωί έως το βράδυ, τα μέσα ενημέρωσης, ψάχνουν να βρουν τι θα μπορέσει αύριο, να γίνει τίτλος καταστροφικός για το...μεθαύριο. Τώρα θα μου πείτε, η είδηση είναι πάντα "στενάχωρη". Κανενός χαρούμενου την φάτσα δεν θα δημοσιεύσει διευθυντής εφημερίδας, στην πρώτη σελίδα...
Ωστόσο το ότι όλα βαίνουν σε καταστροφή, το γνωρίζουμε. Ο υπερτονισμός της υποθέσεως είναι όμως γελοίος. Δεν προσθέτει τίποτα στα βάρη, που έχουμε όλοι στις πλάτες μας. Αντίθετα, παρά την καταστροφολογία, που συνδέεται και με καμία προσφορά πχ.. μαγιό για την πλαζ, οι κυκλοφορίες πέφτουν.
Δεν τσιμπάνε οι αναγνώστες. Ίσως μόνον τα μπλογκ, που ακολουθούν σε καταστροφολογία την τηλεόραση και τις εφημερίδες.

Κάποια στιγμή όμως, ακολουθώντας την ρήση περί ...ψεύτη βοσκού, θα καταστραφούμε πραγματικά. Είναι σίγουρο ότι ακολουθώντας την πεπατημένη, τα μέσα ενημέρωσης θα γράψουν την ίδια ημέρα...Είδατε που σας τα λέγαμε; Ανάσταση....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου