Πέμπτη, Μαΐου 12, 2016

ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΤΣΙ ΗΣΟΥΝ... ΕΤΣΙ ΕΜΕΙΝΕΣ...

Την αφορμή την έλαβα από τις δηλώσεις πόθεν έσχες των πολιτικών. Από τους φτωχότερους, μέσα σε ένα χρόνο, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Επένδυσε σε ελληνικά ομόλογα και όχι σε κοράκια και έχασε λόγω PSI.
Έτσι ήταν πάντα ο Καραμανλής.Τίμιος. Δεν δίστασε να ξεπετάξει συνεργάτες, φίλους, ανθρώπους που είχαν δεχθεί επ' ολίγον την εμπιστοσύνη του, όταν υπήρχαν καταγγελίες εναντίον τους. Ούτε καν άφηνε χρόνο να αποδειχθεί, εάν υπήρχαν .....
πράγματι στοιχεία.

Σε κατήγγειλαν για κάτι σοβαρό; Πήγαινες σπίτι σου..

Από τους απλούς ευγενείς και γλυκείς γονείς του ο Κώστας Καραμανλής μεγάλωσε με βασικές αρχές της οικογένειας και του σεβασμού σε αυτούς που τον έφεραν στον κόσμο. Πιθανότατα γι αυτό και οι γονείς του, υπήρξαν τόσο συμπαθείς και απλοί.

Σε ένα εντελώς αστικό σπίτι, στα σύνορα Φιλοθέης Ψυχικού, έμεινε ο Κώστας Καραμανλής, πριν γίνει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Με πατερίτσες τον συναντήσαμε, με χαμόγελα οι γονείς του μας υποδέχθηκαν.

Εντύπωση; Εκπληκτικής λιτής προέλευσης διάκοσμος και έπιπλα. Ο ίδιος κοιμόταν σε ένα παιδικό δωμάτιο.. με μια σημαία .. βρετανικής ομάδας στο κεφαλάρι, ίσα ίσα που χωρούσε. Το δωμάτιο; Σχεδόν φοιτητικό.

Η φιλοξενία Μακεδονίτικη. Ο Κώστας Καραμανλής, με φόρμες και πατερίτσα -επιχειρούσε για άλλη μια φορά να επιδείξει ανεπιτυχώς τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες- σπασμένο πόδι και παροτρύνσεις προς φίλο του... "Πήγαινέ με μια βόλτα στην...βεράντα". Τον πήγα ...

Κι εκεί μέσα στην κουβέντα, ο φιλόδοξος -τότε- νεαρός δημοσιογράφος του ψέλλισε δειλά: "Μήπως βρήκαμε τον επιχειρηματία, που θα έδινε τα χρήματα στον...(το όνομα μεγαλοδημοσιογράφου δραχμοφωνιά) να βγάλει την εφημερίδα. Αυτά που του έχετε πει ότι θα του βρείτε".

Γέλιο....

"Εγώ αγαπητέ μου δεν βρίσκω επιχειρηματίες. Σχεδόν μάλιστα με ψάχνουν, όταν θέλουν να με βρουν. Όσο για σένα, επειδή είσαι καλό παιδί, σου λέω ότι τέτοια πρόταση από τον....δεν μου έχει γίνει ποτέ. Ούτε θα τολμούσε άλλωστε. Απλώς εσύ.. την διατύπωσες τώρα"

Ψέλλισα ένα συγνώμη... και σκάζοντας στα γέλια προσέθεσε: "Να μείνεις καλό παιδί, χίλιες φορές έτσι όπως είσαι, παρά λαμόγιο"...

Δεν ξέρω εάν έμεινα πρόεδρε... Εσύ πάντως έτσι ήσουν, έτσι έμεινες κι έτσι εξακολουθούμε να σε θαυμάζουμε και τώρα που κάνεις τον ..γκουρού... Πιθανότατα επειδή με όλα αυτά που γίνονται...τι να πεις; Να' σαι καλά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου