Σάββατο, Μαΐου 21, 2016

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ

Δεν θα σταθούμε στις αποκρατικοποιήσεις ή στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, τραγικά για τις πλάτες ενός βασανισμένου λαού. Πιθανόν δεν το κάνουμε- και δεν το κάνει και ο λαός, που μπορεί να αγανακτεί, αλλά δεν πιστεύει ότι κάποιοι άλλοι θα είχαν το σθένος να αντιπαραταχθούν στους δανειστές- δυνάστες.

Ωστόσο το θέμα της απαλλαγής, από κάθε ποινική ευθύνη του καρτέλ των εργολάβων, είναι θέμα ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. Aυτό είναι το βασικό ....στην λειτουργία της Δημοκρατίας.


Τα καρτέλ των κατασκευαστικών εταιρειών γονάτισαν το ελληνικό δημόσιο και όχι μόνον. Υπερτιμολογήσεις, καθυστερήσεις, έργα χωρίς πρόγραμμα και κυρίως πλήρης εικόνα απαξίωσης, κάθε έννοιας δίκαιου.

Δεν υποστηρίζουμε ότι όλοι και όλα πρέπει να ποινικοποιούνται. Αντιθέτως πολλές φορές, αυτό έχει μεγάλο κόστος για την ελληνική οικονομία, διαιωνίζει την κατάσταση "αυτοί ευθύνονται κι όχι εμείς" και τελικά δηλητηριάζει την πολιτική ζωή του τόπου.

Ωστόσο τέτοια φαινόμενα, είναι ακραία. Δεν μπορεί να μειώνεις κατά 15% το πρόστιμο σε περίπτωση ομολογίας και να απαλλάσσεσαι από κάθε ποινική ευθύνη, όταν πληρώνεις το πρόστιμο. Είναι σαν να λες... έρμε πολίτη, εσύ που δεν έχεις να πληρώσεις- κατ' αντιστοιχία φαινομενικά- τα δικά σου πρόστιμα και τις δικές σου υποχρεώσεις- σου παίρνουμε το σπίτι, αλλά αυτός που μαζί με άλλους ανάγκασαν το ελληνικό δημόσιο, να σου παίρνει αδίκως τα διπλά, απαλλάσσεται γιατί έχει χρήματα.

Πρόκειται για 53 εταιρίες. Τους λέει η κυβέρνηση, πλήρωνε και απαλλάσσονται. Δεν μπορεί μια κυβέρνηση να προσφέρει ασυλία. Αυτό είναι θέμα της δικαιοσύνης. Και δεν μπορεί να το κάνει ούτε κάτω από την δήθεν "λογική"της αύξησης των εσόδων, σε μια δύσκολη περίοδο. Είναι ένα τεράστιο φάουλ της κυβέρνησης,  που δημιουργεί αγανάκτηση.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου