Κυριακή, Μαΐου 22, 2016

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΙ; ΜΑ...ΟΛΟΙ...


Η ερώτηση απευθύνεται συνήθως προκλητικά, σε εκείνους που στηρίζουν ανοικτά τον Κώστα Καραμανλή;"Μα ποιοι είναι, οι Καραμανλικοί;"
H ερώτηση φυσικά είναι σκόπιμη. Η απάντηση όμως "Μα όλοι, είναι αληθινή, πέρα για πέρα. Και προέρχεται από την απόλυτη πλειοψηφία των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας και όχι μόνον. Έχει δε βαρύνουσα σημασία, διότι ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής, δεν την επιδίωξε.
Δεν κάνει ίντριγκες ο Καραμανλής -άσχετα εάν...
ορισμένοι πιστεύουμε ότι κακώς δεν απαντά στους διαστρεβλωτές της ιστορίας του και της προσφοράς των κυβερνήσεων του-και ούτε επιδιώκει την υστεροφημία του. Υπό την έννοια αυτή, έχει βαρύνουσα σημασία το φαινόμενο Κώστας Καραμανλής.
Ιδιαιτέρως όταν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, δεν έκαναν τίποτε άλλο, από το να τον απαξιώνουν.
Τελικά τι πέτυχαν;
Ρωτήστε σήμερα την απόλυτη πλειοψηφία των νεοδημοκρατών και όχι μόνον...
Θα σας απαντήσουν, με την γνωστή "πατριωτική τους αφέλεια "αφού δεν γυρνάει κι εμείς Καραμανλή θα θέλαμε και θα ψηφίζαμε".
Η αρνητική στάση του Κώστα Καραμανλή, που έχει δεσμευθεί με βάση τον σεβασμό στους θεσμούς του υπαγορεύει την σιωπή. Διαφωνούμε, αλλά είναι δικό του θέμα.
Με βάση τα προηγούμενα, εάν γινόταν σήμερα μια δημοσκόπηση στην Νέα Δημοκρατία, μεταξύ των ψηφοφόρων της, ο Κώστας Καραμανλής θα βρισκόταν μακράν μπροστά στις προτιμήσεις. Το ίδιο θα συνέβαινε, να είστε σίγουροι και εάν επαναλαμβανόταν η δημοσκόπηση, μεταξύ των ψηφοφόρων των άλλων κομμάτων.


Η δυναμική του Κώστα Καραμανλή, δυναμική της σιωπηλής πλειοψηφίας του μεσαίου χώρου, ενδυναμώνεται καθημερινά, όσο τα αδιέξοδα αυξάνονται. Τόσο,αντιστοίχως, αυξάνεται και η πολεμική εναντίον του.. Εν αντιδιαστολή.. τόσο αυξάνονται οι ....πιθανότητες να σπάσει την σιωπή του... Και τότε....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου