Σάββατο, Μαΐου 14, 2016

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΣΙΩΠΗ. ΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΙ ΑΠΛΩΣ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ. ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΛΛΟ...

Πολλές φορές θυμώνει. Δεν γουστάρει, να τον εμπλέκουν σε ιστορίες.
Ο πολιτικός, που δέχθηκε τα περισσότερα εσωκομματικά κτυπήματα από κάθε άλλον, ο πρωθυπουργός που θέλησε να βάλει στο περιθώριο τους βαρόνους του κόμματός του ("η πολιτική δεν ασκείται με συμβουλές"του είχε πει ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, λίγο πριν φύγει από τον άδικο αυτό κόσμο), επιτελεί θεσμικό ρόλο.
Δεν κάνει ίντριγκες.
Εκνευρίζεται, όταν προερχόμενοι από τον Καραμανλικό χώρο, επιχειρούν ....
να τον ερμηνεύσουν. Δεν εμπλέκεται μαζί τους, Δεν τούς προτρέπει.
Ας ψάξει λοιπόν ο Κυριάκος αλλού τα φαντάσματα.
Σε ορισμένους όχι όλους τους ίδιους τους Καραμανλικούς, που σε λίγο θα ξεσαλώσουν.
Ήδη το κανουν ορισμένοι. Στους ίδιους τους Καραμανλικούς, που δεν ζητουν άδεια από τον πρόεδρο της καρδιάς τους, για να αντιδράσουν.
Που είναι σκεπτόμενοι πατριώτες, με φαμίλιες ή χωρίς, άνθρωποι του μεσαίου χώρου, χωρίς μίση και πάθη για την αριστερά, αλλά με άλλη ιδεολογία.
Κι αυτή ακριβώς είναι η ιδεολογία τους. Δεν θα έλθουν για να εκδικηθούν. Να μοιράσουν χαρτιά της τράπουλας. Θα έλθουν για να ενώσουν (γιατί θα έλθουν, είναι νομοτελειακό).

Απ' αυτούς τους ανεξάρτητους πατριώτες, Ευρωπαίους, Έλληνες, να φοβάσαι Κυριάκο... Αυτοί είναι που οδήγησαν στο παρελθόν τον Αντωνάκη, αυτοί είναι που θα οδηγήσουν στο παρελθόν και εσένα.-(τελεία και παύλα-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου