Κυριακή, Μαΐου 29, 2016

Η καρδιά του Καραμανλισμού χτυπά δυνατά στις δημοκρατικές διαδικασίες

Ο Σάκης Ιωαννίδης απέδειξε πως έχει πολιτική δύναμη και καρδιά αγωνιστή. Βγήκε δυνατά απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά μετά το δημοψήφισμα και ζήτησε την παραίτησή του για να φύγει η τοξικότητα από τη ΝΔ. Και έκτοτε η ΝΔ άρχισε να ανεβαίνει από το 14% έφτασε το 29% των εθνικών εκλογών, με Πρόεδρο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Δεν πτοήθηκε... ούτε από την φασιστικού τύπου «απόλυση» του Κυριάκου Μητσοτάκη, από την εκλεγμένη θέση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ.

Ο Σάκης Ιωαννίδης παιδί μπολιασμένο με ιδέες και αρχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή, στην εσωκομματική μάχη για την προεδρία της ΝΔ στήριξε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Αυτό το πλήρωσε στο τέλος όλη η ΟΝΝΕΔ, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως νέος αρχηγός με «φρέσκιες» ιδέες, διαπίστωσε πως δεν έφτανε η απαξίωση του Σάκη Ιωαννίδη για να τελειώσει με τις Καραμανλικές καταβολές της νεολαίας και έτσι «διέταξε» το λουκέτο της.

Ο Σάκης Ιωαννίδης, δεν το έβαλε κάτω και κέρδισε δύο δημοκρατικές μεγάλες μάχες. Αρίστευσε στα δύο κορυφαία πολιτικά όργανα της ΝΔ. Ήρθε δεύτερος στην Πολιτική Επιτροπή (για την οποία μάλιστα υπήρχαν καταγγελίες πως έγιναν προσπάθειες αλλοίωσης στις εκλογές από τους διορισμένους Μητσοτακικούς συνέδρους) και πρώτος στην Εκτελεστική Γραμματεία.

Μένει στον Μητσοτάκη να αποδείξει ότι σέβεται αυτά τα όργανα και θα τα συγκαλέσει κάπου, κάπως, κάποτε για να λάβει τη γνώμη τους για μία σοβαρή απόφαση. Γεγονός που δεν έχει πράξει με την Κοινοβουλευτική ομάδα, η οποία έχει μπει στον πάγο (βλέπε εποχή Σαμαρά).

Όπως και να ‘χει η σημερινή πρωτιά του Σάκη Ιωαννίδη, στις εκλογές της Εκτελεστικής Γραμματείας, σημαίνει μία μεγάλη ήττα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έχασε επίσης και τη δεύτερη θέση του οργάνου αυτού, από υποστηρικτή του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο Καραμανλισμός είναι εδώ! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να ξανα-απολύσει τον Σάκη Ιωαννίδη γιατί όταν λειτουργούν οι κάλπες δημοκρατικά στη ΝΔ… βγάζουν Καραμανλικούς.
(Σκέφτηκε κάποιος ότι δεν λειτούργησαν δημοκρατικά στις εκλογές Προέδρου του κόμματος;;)

Κλείνουμε με μία φράση του Σάκη Ιωαννίδη: «Τα σύγχρονα ευρωπαϊκά κόμματα λειτουργούν με βάση το Καταστατικό τους κι όχι τις επιθυμίες ή τους προσωπικούς σχεδιασμούς των στελεχών τους, όσο υψηλό αξίωμα κι αν έχουν»
«Ο Κεντροδεξιός»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου