Πέμπτη, Μαΐου 19, 2016

ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ

Τα είχε δώσει όλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην προσμονή (νάτο όπου να είναι συμβαίνει) των πρόωρων εκλογών. Είτε γιατί ως προοπτική ήταν αρκετά θελκτική στους κομματικούς, είτε διότι εγκλώβιζε τους δυσαρεστημένους, είτε διότι ελαχιστοποιούσε τον χρόνο της προσμονής, είτε διότι...το πίστευε ο άνθρωπος.
Τελικώς όμως, δεν φαίνεται μέχρι στιγμής, να συμβαίνει αυτό. Ο Σύριζα και ο Τσίπρας, κερδίζουν χρόνο, κερδίζουν και εντυπώσεις, διότι όταν επιτακτικώς ζητάς κάτι -τις πρόωρες εκλογές- κι αυτό δεν έρχεται, είναι φυσικό ...να αναρωτιέται κάποιος "τι συμβαίνει εδώ".

Η αντιπολιτευτική τακτική του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και των "κορυφαίων" βαστάζων του, στηρίχθηκε μέχρι σήμερα στην όξυνση των πολιτικών παθών και κυρίαρχα στον καταγγελτικό λόγο. Στην ουσία, η σημερινή Νέα Δημοκρατία εγκλωβίσθηκε και εκτέθηκε ως ένα βαθμό, ζητώντας από την κυβέρνηση... να προχωρήσει -γιατί η χώρα καταστρέφεται -σε υπογραφή μιας τραγικής για τον ελληνικό λαό συμφωνίας και στην συνέχεια την κατήγγειλε...

Αντιφατική αντιπολιτευτική συμπεριφορά. Χωρίς προτάσεις και πρόγραμμα. Χωρίς εναλλακτικές λύσεις, σαφείς και κατανοητές στον λαό. Χωρίς, χωρίς, χωρίς.

Επειδή ακριβώς η κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά, είναι πέρα από τα όρια υπομονής, καρτερικότητας και θυσίας του ελληνικου λαού, η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κατανοήσει ότι με παλαιές αντιπολιτευτικές τακτικές, δεν πρόκειται να επιτύχει τον στόχο της.
Σε κάθε πρόταση νομοθέτημα, που προωθεί η κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία θα έπρεπε να έχει άλλες απαντήσεις, εάν φυσικά θεωρεί ότι αυτή θα τα κάνει καλύτερα. Κι αυτό είναι το έργο, κάθε δημιουργικής σοβαρής αντιπολίτευσης, που θέλει να κερδίσει κάποτε την εξουσία, διότι διαθέτει την εναλλακτική πρόταση.

Στην Νέα Δημοκρατία, ακόμα ψάχνονται. Το μόνο που έχει μείνει στους ήδη προβληματισμένους ψηφοφόρους της, είναι η μόνιμη επωδός -σχεδόν ρομποτική και η βελόνα έχει κολλήσει- περί πρόωρων εκλογών, οι κατηγορίες για σκάνδαλα, μεγάλα και μικρά, η υπόσχεση ότι ετούτο κι εκείνο θα το αλλάξουμε (αλλά δεν λέμε πως) και η απειλή ότι αυτός, εκείνος και ο απέναντι... θα οδηγηθούν στις φυλακές...

Ο Ελληνικός λαός, έχει κατανοήσει πως άλλοι πλέον αποφασίζουν, με βάση τις υποχρεώσεις και τις συμφωνίες, που διαχρονικά υπέγραψαν και δεσμεύτηκαν όλοι αυτοί που έλεγαν ότι δεν θα ...τις υπογράψουν και δεν θα δεσμευθούν.

Έτσι απαιτεί σοβαρότητα, για τον καλύτερο διαχειριστή ή για εκείνον που θα έκανε τις καλύτερες ρήξεις. Το πρώτο που θα πρέπει να αποφασίσει η Νέα Δημοκρατία, είναι ποιον από τους δυο ρόλους επιθυμεί: Του καλύτερου διαχειριστή ή εκείνου που θα έκανε τις καλύτερες (με την έννοια του λιγότερο...επώδυνου) ρήξεις. Προφανώς τίποτε από τα δυο, δεν έχει αποφασίσει ο κος Μητσοτάκης... Γιατί και και τα δυο απαιτούν προγραμματισμό και σχέδιο.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου