Πέμπτη, Μαΐου 12, 2016

Δικαιωμένος ο ΠτΔ απο την στάση της ΕΕ στις χώρες που δεν επέδειξαν αλληλεγγύη στην Ελλάδα


Posted by olympiada

Στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιβολή κυρώσεων σε όσες χώρες δεν δέχονται να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους αναφορικά με το προσφυγικό και δεν επιδεικνύουν την απαραίτητη αλληλεγγύη....
σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον ειδικό απεσταλμένο του γγ του ΟΗΕ για την Μετανάστευση, Πίτερ Σάδερλαντ στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Θεωρώ πολύ σημαντικό το ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και προσωπικά ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Μετανάστευση κ. Αβραμόπουλος αποφάσισαν να τηρηθούν οι υποχρεώσεις αυτές, ακόμα και με την επιβολή των αναγκαίων κυρώσεων. Γιατί πρέπει όλοι να αντιληφθούμε στην Ευρώπη ότι είναι ένας χώρος και δικαιωμάτων, αλλά και υποχρεώσεων», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε ότι «η απόφαση που έχουν πάρει τα Ηνωμένα Έθνη να στηρίξουν την αλληλεγγύη στο θέμα των προσφύγων είναι κάτι το οποίο βοηθάει πάρα πολύ και την εφαρμογή της ευρωπαϊκής πολιτικής.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικαλέστηκε και την σημαντική -όπως την χαρακτήρισε- δήλωση του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, την οποία δημοσιεύει κατ? αποκλειστικότητα για την Ελλάδα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος είναι ένα ζήτημα αλληλεγγύης, δίκαιης κατανομής των προσφύγων μεταξύ των χωρών και είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό για την Ευρώπη. Διότι, σημείωσε, παρατηρήθηκαν φαινόμενα χωρών που δεν δέχθηκαν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά αυτή την αλληλεγγύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου