Τετάρτη, Μαΐου 18, 2016

ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΘΥΜΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ. ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ.

Ας ελπίσουμε οι νέοι της Νέας Δημοκρατίας, να μην είναι πολύ θυμωμένοι, όταν ψηφίσουν στις σημερινές εκλογές. Η επίσημη ηγεσία, κρατά χαμηλά τους τόνους. Γνωρίζει πολύ καλά τι έχει πράξει ο κ. Μητσοτάκης πρωτόγνωρο και ακραίο εναντίον της νεολαίας του κόμματος.

Για τους μη γνωρίζοντες -μεταξύ τους φαίνεται δυστυχώς ότι συγκαταλέγεται κι.... ο ίδιος ο νέος πρόεδρος του κόμματος -η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας, είχε πάντα την δική της περπατησιά.
Ήταν εκείνη που συμπαρέσυρε, αλλά ταυτόχρονα αποτελούσε τροχοπέδη, σε κάθε απόφαση της ηγεσίας του κόμματος μεταπολιτευτικά, που εκείνη έκρινε με τα όργανά της, πως δεν θα έπρεπε να ληφθεί.
Μια νεολαία στις περισσότερες των περιπτώσεων -τα νιάτα κάνουν και σαν τους μεγάλους, ενίοτε λάθη- η ΟΝΝΕΔ στάθηκε πρωτοπόρα σε οράματα, προγράμματα, ιδέες και αγώνες.
Αυτό της το αναγνώριζαν όλοι και η θητεία ενός νέου σε αυτήν, αποτελούσε ένα "ντοκτορά" ελεύθερης σκέψης και μαθητικού, σπουδαστικού, φοιτητικού πολιτικού αγώνα.

Ο κ, Μητσοτάκης, μάλλον δεν έχει συνδεθεί ουσιαστικά με τους αγώνες αυτούς. Και σαν νέος αρχηγός, έκανε το λάθος να πιστέψει ότι η νεολαία, είναι κι αυτή όργανο της ηγεσίας και κατά πως τον συμφέρει, την αλλάζει ή την...καταργεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διέλυσε στην ουσία την ΟΝΝΕΔ. Δεν προχώρησε στις διαδικασίες επανεκκίνησης μετά το Πάσχα, όπως το είχε υποσχεθεί.

Έφαγε τον έναν πρόεδρο, με αντικαταστατικές διαδικασίες -πρωτοφανής ενέργεια δεν έχει ξαναγίνει μεταπολιτευτικά- έφαγε τον δεύτερο πρόεδρο, επιχειρώντας με κολαούζους να ελέγξει το συνέδριο και στο τέλος έμεινε μια ΟΝΝΕΔ στο ράφι.

Οι σημερινές διαδικασίες, όλοι εύχονται να μην επαληθεύσουν το βαθύ ρήγμα που υφίσταται ΚΑΙ στην νεολαία της Νέας Δημοκρατίας.

Προφανέστατα στον κ. Μητσοτάκη, δεν αρέσουν οι αντίθετες απόψεις, οι ελεύθερες φωνές.

Αυτό επίσης προφανέστατα, τον οδήγησε στην απαξίωση της νεολαίας του κόμματος. Κάτι που σήμερα ελπίζουμε, να μην το πληρώσει η παράταξη.

Η ΟΝΝΕΔ, σημειώνεται πως δεν έχει χάσει την πρωτοπορία στις φοιτητικές εκλογές, ποτέ, ούτε μειώθηκε ποτέ η δύναμή της.

Ας δράσουν λοιπόν ανεξάρτητα από τον θυμό τους οι νεολαίοι της σήμερα...Στην πορεία προς τις επόμενες εκλογές -που ο κ.  Μητσοτάκης θέλει να γίνουν....αύριο- είναι σίγουρο ότι θα πρυτανεύσει η λογική και η ελευθερία σκέψης, κύριο χαρακτηριστικό στοιχείο του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου