Κυριακή, Μαΐου 15, 2016

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Η ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΣΤΟΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ.

Η διαμορφούμενη τάση της ηγεσίας στην Νέα Δημοκρατία, έχει μια αμφιλεγόμενης σαφήνειας και επικίνδυνης νεοδεξιάς προέλευσης κατεύθυνση. Νεοφιλελεύθεροι φιλόδοξοι, σε συνδυασμό με ακροδεξιά στοιχεία, που δυστυχώς συσπειρώνουν έναν ικανό αριθμό πικραμένων και φανατισμένων νεοδημοκρατών οδηγούν την παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή με μαθηματική ακρίβεια.....
στην απόλυτη απαξίωση και αποτυχία.
Οι προτιμήσεις της ηγετικής ομάδας μάλλον χαρακτηρίζονται από μετριότητα και τοποθετήθηκαν σε θέσεις κλειδιά, όχι για να συσπειρώσουν στελέχη αντίθετων τάσεων, αλλά για να...αποκρούσουν και να εξαφανίσουν τις αντίθετες αυτές τάσεις.
Υπό την έννοια αυτή, η παράταξη φθίνει, καθώς ανεξαρτήτως κινούμενοι νεοδημοκράτες, σκεπτόμενοι πεφωτισμένοι δεξιοί, χωρίς φανατισμούς και αντεκδικήσεις, με κάθε διάθεση συνεννόησης και ξεκάθαρες ιδεολογικές απόψεις, ψάχνουν να βρουν εναλλακτικές λύσεις εκτός Νέας Δημοκρατίας.
Το συνονθύλευμα των υποστηρικτών του Κυριάκου Μητσοτάκη, κινούμενο από το βασικό ένστικτο της αυτοσυντήρησης, επιχειρεί κυρίως να αποκρούσει τις αντίθετες αποψεις, χωρίς καμία διάθεση συνεννόησης και συγκερασμού απόψεων. Το αντίθετο.
Έτσι το σημερινό σκηνικό, δεν διαθέτει επίσημες φωνές απέναντι στην τάση αυτή του συνονθυλεύματος της ηγεσίας, η οποία καμία σχέση δεν έχει με την επικρατούσα ιδεολογία και συνεπή στάση της Νέας Δημοκρατίας.

Όσο συμβαίνει αυτό, θα αυξάνονται οι φωνές της αντίθεσης και θα απογοητεύονται περισσότερο οι οπαδοί. Σχηματικά και συμβολικά τελείως:
Όσους οπαδούς και υποστηρικτές έχει η έξαλλη φωνή του Άδωνι Γεωργιάδη στην Νέα Δημοκρατία, άλλους τόσους και περισσότερους, έχει και η αντίθετη φωνή εκείνων που βγάζουν σπυριά μόνον με την παρουσία του... Προφανώς αυτό δεν το σκέφθηκε ο Κυριάκος, όταν τον έκανε αντιπρόεδρο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου