Παρασκευή, Μαΐου 27, 2016

ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ...

Χάνεται μέρος της εθνικής σου κυριαρχίας με τις αποκρατικοποιήσεις; Υπάρχει μία βάση σε αυτό, κυρίως στις μη οργανωμένες κοινωνίες. Από την άλλη, υπό την πίεση του δημόσιου χρέους και των υποχρεώσεων, είναι σαφές ότι η αξία των υπό πώληση επιχειρήσεων, δεν θα είναι αυτή που θα έπρεπε. Υπό την έννοια αυτή, πολλές θα "ξεπουληθούν"...
όσο όσο  για να εισρεύσει χρήμα.

Όλα όμως έχουν κι άλλη όψη. Οι αποκρατικοποιήσεις της ΕΥΔΑΠ, των ΕΛΤΑ, της ΔΕΗ, των ΕΛΠΕ σε συνδυασμό με την απελευθέρωση της αγοράς των προϊόντων που προσφέρουν, έχει και τις θετικές επιπτώσεις της στην ελληνική οικονομία, αλλά και στις προσφερόμενες υπηρεσίες στους πολίτες.

Ήδη στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, έχουν παρουσιασθεί εταιρίες που δίνουν 20-25% κάτω απ' το τιμολόγιο της ΔΕΗ, το ηλεκτρικό ρεύμα. Υπάρχει ανταγωνισμός κι όπου υπαρχει ανταγωνισμός, είναι σίγουρο ότι ωφελείται ο καταναλωτής.

Με βάση τις παθογένειες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, δεν θα ήταν ακραίο εάν ισχυρισθεί κάποιος, ότι οι υπηρεσίες στις επιχειρήσεις αυτές, εάν πουληθούν θα είναι καλύτερες. Ο ιδιώτης που βάζει τα χρήματά του, θέλει απόδοση, εργασία και κερδοφορία. Είναι σίγουρο ότι οι γνωστοί άγνωστοι που πληρώνονταν από τον ελληνικό λαό και έριχναν πασιέντζες, θα αναγκασθούν να δουλέψουν, αλλιώς θα πάνε σπίτια τους. Νεοφιλελεύθερη άποψη; Όχι, ξεκάθαρα όχι. Άλλο κοινωνική ευαισθησία κι άλλο τεμπελιά και να πληρώνει όλος ο λαός.

Μάρτυρες γινόμαστε όλοι οι Έλληνες καθημερινά της αδιαφορίας και του εμπαιγμού καμμιά φορά των ΔΕΚΟ. Μία ΔΕΗ, που ούτε ξέρει τι ζητάει και στέκεσαι σε ουρές να εξυπηρετηθείς, ένα ΕΛΤΑ που οι υπάλληλοι ταχυδρόμοι του -πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις- βαριούνται να περάσουν όσες φορές απαιτείται από το σπίτι σου και οι λογαριασμοί έχουν λήξει όταν έλθουν, κλπ κλπ.

Οι προσφερόμενες υπηρεσίες λοιπόν, θα γίνουν καλύτερες και περισσοτερο φθηνές. Είναι κανόνας και είναι θετικό αυτό. Σαφώς και το λεγόμενο ξεπούλημα, υπερμεγενθύνεται για συνδικαλιστικούς κυρίως λόγους... Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου